Sofavælger er det fejeste man kan være …

 

Det er dit valg

Jeg er stadig imponeret af min gamle samfundsfagslærer i folkeskolen, “Mortensen”. Jeg tænker på ham hver gang, der er valg. Han satte os unger ind i demokratiets finurligheder. Han smurte tavlerne fulde af partiernes ja eller nej (og de radikales “ved ikke”) til diverse hotte emner i sirlige skemaer. Jeg er, nu som voksen, stadig imponeret over at han kunne, den gang i 70’erne hvor der var mange partier og mange hotte emner … Mortensen forlangte at vi tog stilling. Vi skulle ikke være enige og det var vi heller ikke. Vi diskuterede Atomkraft, ungdomsarbejdsløshed, indoktrinering, rødstrømper, ligestilling og meget andet, så det raslede.

Til gengæld så nærmest råbte han ud over forsamlingen, at vi måtte blive til lige hvad vi ville, skorstensfejere, skolelærere, ingeniører, arbejdsløse eller statsministre – BARE IKKE SOFAVÆLGERE! For det var i hans optik det tarveligste man kunne synke til. Det ville svare til, at man i en krig trillede kanonkuglerne over på modstanderens bane, at man havde givet op. Eller gav sin værste fjende sin stemme. Det var usselt, det forstod vi – og fortalte vores forældre, hvis de fx synes at Glistrup-virakken havde forpludret dansk politik så meget, at de overvejede slet ikke at stemme. Jeg tror vi fik mange af vores forældre til stemmeurnerne med Mortensens vise ord.

I tilgift fik vi så forklaret partiernes forskellige opstillingsformer, om det var sideordnet opstilling, eller listeopstilling og hvad det betyder for tildelingen af parti-liste-stemmerne. Vi fik forståelse for personlige stemmers vigtighed og vi fik udredt valgforbundene, der også dengang i 70’ernes Rødovre gav anledning til panderynker. Kunne man stemme på SF og risikere at ens stemme blev til en konservativ stemme? Det forstod vi ikke. Men hvis alternativet var, at det var en stemme på borgmesteren, der lukkede svømmehallen i sommerferien, når vi havde allermest brug for den, så var det måske ok? Politik ER rigtig svært – og det er ikke blevet nemmere med årene.

Jeg håber du tager stilling – så vi ses ved stemmeurnen tirsdag i næste uge.

Det er også dit valg!

 

 

Udgivet i 4130-viby.dk

Stem personligt – stem lokalt

Størst mulig indflydelse på eget lokalområde.

Her på 4130 vil vi godt slå et slag for to ting. For det første at du går hen og stemmer den 21. november – eller får det overstået pr. brevstemme inden, hvis ikke du kan den 21. Hver stemme tæller – også din! De yderste mandater i byrådet sidder på ganske få stemmer flere, end dem der lige netop ikke bliver valgt. Det andet slag slår vi for, at du stemmer personligt og lokalt. Ved kommunalvalget i 2013 blev Roskilde Nord repræsenteret med 6 kandidater i byrådet, Roskilde Syd med 1 kandidat. To af kandidaterne fra syd manglede ganske få stemme i at være valgt.

Vi blander os ikke i hvad du stemmer. Du må stemme rødt, pink, grønt, blåt, orange eller lilla. Bare du stemmer! Og så fortæller vi dig, at det har indflydelse på dit helt nære lokalområde, at det er repræsenteret af kandidater, der har deres daglige gang her. Derfor opfordringen til at kikke de lokale kandidater ud … Sæt skub i udviklingen af hele Roskilde kommune med flere byrådsmedlemmer fra syd.

De lokale kandidater er:

A: Anne-Dorte Nyggard, Assendløse

A: Henning Sørensen, Viby Sjælland

B: Jeppe Trolle, Viby Sjælland

C: Frode Lund, Gadstrup

F: Rita Thorsen, Viby Sjælland

V: Jette Tjørnelund, Viby Sjælland

V: Villads Sørensen, Gadstrup

Ø: Lars Engholm, Viby Sjælland

Ø: Stine Birk Andersen, Gadstrup

Nu har du små to uger til at lære dem og deres politiske visioner at kende. Stop dem bare, når du møder dem på gaden, i toget eller i idræthallen. De har dels selv noget på hjerte, dels vil de gerne lytte til dine ideer til de næste fire år for Roskilde Kommune.

Udgivet i 4130-viby.dk

Stort valgmøde i Viby

Kom og mød både spidskandidater og lokale kandidater til stort valgmøde i Viby Sjælland tirsdag 7. november kl. 19.00 i Viby Idrætscenter. 

Det er Viby Idrætsforening og Viby Cityforening, der inviterer i fællesskab og byder op til lokal debat med de kommende byrådskandidater forud for kommunalvalget 21. november 2017.

Er du det mindste i tvivl om hvad du skal stemme, er der god grund til at dukke op og blive klogere på fremtidsvisionerne for såvel kommune som lokalområde. Alle partier stiller med kandidat til panelet og der bliver mulighed for at stille spørgsmål efter partiernes korte oplæg.

I panelet deltager: Joy Mogensen (A), Jeppe Trolle (B), Lars Lindskov (C), Rita Thorsen (F), Knud Damgaard (I), Bent Jørgensen (V), Merete Dea Larsen (O), Jonas Paludan (Ø), Lene Lindkvist Okholm (Å)

Derudover deltager også de lokale kandidater: Anne-Dorte Nyggard (A), Henning Sørensen (A), Frode Lund (C), Jette Tjørnelund (V), Villads Sørensen (V), og måske der kommer flere til …

Tag bare naboen med. Drikkevarer kan købes.

 

Udgivet i 4130-viby.dk, Viby Cityforening, Viby Idrætsforening

Gratis koncert og Åbent-hus hos CP

Tag hele famillien med …

Torsdag 2. november er der en helt unik mulighed for at kikke indenfor hos én af Viby Sjællands virksomheder. Det CP på Grønningen, der holder Åbent-Hus og lægger hus til en spil-dansk-uge-2017-koncert med Rasmus Hedeboe. Der er åbent hus fra kl. 15, lidt godt på grillen og koncert kl. 17-18. Alle er velkommen. Der er lagt op til en hyggelig eftermiddag.

Rasmus Hedeboe er professionel guitarist, sanger og sangskriver. Uddannet guitarist på Rytmisk Musikkonservatorium i 1999. Har siden skrevet sange på både dansk og engelsk med div danske og udenlandske artister og sangskrivere. Kapelmester for Lars H.U.G. og Johnny Logan og har spillet guitar med Nikolaj og Piloterne, Lis Sørensen, Burnin Red Ivanhoe, Tobias Trier oma. Har produceret sange for bla. Jakob Sveistrup, Christina Boelskifte og Anna Faroe.

Har været en del af Danmarks musikermiljø siden starten af 90’erne, med et enkelt afbræk i år 2000, hvor han boede og turnerede i USA. Rasmus Hedeboe udgav i 2004 debutalbummet “Kommet For At Blive” og har siden skrevet og produceret for bla. Jakob Sveistrup, Anna Faroe mfl. I 2016 kom EP’en København – sange fra hverdagen, hvor singlerne “Tiden Forsvinder” og “Aftryk” blev flittigt spillet på P4.

Udgivet i 4130-viby.dk

Nedtælling til kommunalvalg 2017

Om fire uger skal hele Danmark til valg

Tirsdag den 21. november skal vi igen til stemmeurnerne og sætte vores X. Det har i flere dage allerede været muligt at brevstemme, hvis man nu ikke er hjemme på valgdagen. Læs mere på Roskilde Kommunes hjemmeside om hvordan. Her på 4130-Viby.dk vil vi godt slå et slag for de lokale kandidater. Her er de listet i parti-alfabetisk-orden:

A: Anne-Dorte Nyggard,

A: Henning Sørensen

B: Jeppe Trolle

C: Frode Lund

F: Rita Thorsen

V: Jette Tjørnelund

V: Villads Sørensen

Ø: Lars Engholm

Ø: Stine Birk Andersen

Nu har du små fire uger til at lære dem og deres politiske visioner at kende. Stop dem bare, når du møder dem på gaden, i toget eller i idræthallen. De har dels selv noget på hjerte, dels vil de gerne lytte til dine ideer til de næste fire år for Roskilde Kommune.

Mød også op til Viby Idrætsforening og Viby Citiforenings store valgmøde i Viby Idrætscenter tirsdag 7. november kl. 19-21.30

Udgivet i 4130-viby.dk

Skolevej lukket fra mandag

Roskilde Komune begynder mandag på mangelopretning af stationpladsprojektet. Det drejer sig om overkørslen på skolevej samt noget af chausséstensborten langs Søndergade.

Da betonen i overkørslen skal have tid til at hærde betyder det at Skolevej vil være lukket i uge 42 og 43 og der vil være skiltet med omkørsel.

Udgivet i Roskilde Kommune

Modelteaterweekend i Viby 7.- 8. oktober

I weekenden 7.- 8. oktober er der international modelteaterfestival i Viby for både voksne og børn.

Teatergrupper fra flere lande kommer til byen og viser deres forestillinger. De stiller deres små, fine papirscener op på Viby Kro, hos Boligmægleren, i CosmosHallen, i CosmosHuset, på Biblioteket og på Omsorgscenteret Toftehøjen. Modelteaterfestivalen er arrangeret af KulturCosmos i partnerskab med RoskildeBibliotekerne og Dansk Modelteater Forening.

De seks deltagende teatre spiller syv forestillinger, som alle vises flere gange. Præcis hvor og hvornår fremgår af programmet for festivalen. Alle forestillinger er gratis, men man gør klogt i at sikre sig gratis billetter, som kan hentes i CosmosHallen efter kl. 10 lørdag, når borgmester Joy Mogensen og Martin Spang Olsen, formand for Dansk Modelteater Forening, har åbnet festivalen.

Festivalen byder ikke alene på teaterforestillinger. 

I CosmosHallen er der udstilling om modelteatre gennem tiderne, salgsbod og cafe. Og for børn og andre teaterinteresserede er der workshop, hvor man kan bygge sit eget lille teater. I forbindelse med workshoppen er der opstillet to modelteatre, man kan kigge nærmere på. Her spilles også forestillinger.

I CosmosHallen vil Tonny Reimann, der er idemand til modelteaterfestivalen i Viby, demonstrere lyssætning for modelteatre. Han har siden sin barndom været optaget af denne teaterform.

På Viby bibliotek bliver der foredrag af Per Brink Abrahamsen om hans samarbejde med Dronningen om forestillingen Skibsdrengen, og Martin Spang Olsen viser klip fra sin dokumentarfilm om modelteater.  

Lørdag aften holdes der debatsession på Viby Kro om modelteatrets fremtid i forbindelse med en festmiddag for de deltagende teatergrupper og andre teaterinteresserede gæster.  Til dette arrangement kan der købes billet via www.kulturcosmos.dk.

Forestillinger

My Fair Lady // Joli’s Papirtheater (DE)

The Wild Swans // Sarah’s Paper Theatre (UK)

Swanlake // Het Vischmarkt Papieren Theater (NL)

Før Cannae // Fiona Modelteater (DK)

Svinedrengen + Prinsessen på ærten // Fiona Modelteater (DK)

En Festaften i Tivoli // Sundby Modelteater (DK)

SOS …Italia // Papiertheater Heringsdorf (DE)

Foredrag

Per Brink Abrahamsen // Dronningen og Skibsdrengen

Martin Spang Olsen // Et liv med Modelteater og filmfremvisning

Tonny Reimann // En workshop om lyssætning

Aktiviteter 

Workshop for børn og andre teaterinteresserede

– lav dit eget modelteater

 

Udstilling

Billeder fra Per Brink Abrahamsens samarbejde med Dronningen

Modelteatre gennem tiden

Salg af udstyr og flere café’er 

Debatsession med festmiddag

– modelteatres fremtid –

 Ordstyrer: Kathrine Krone

Paneldeltagere: Martin Spang Olsen, Jytte Abildstrøm, Lise Dybdahl-Müller, Per Brink Abrahamsen samt Emma Silja Sångren

Pris

Gratis adgang til forestillingerne

(Debatsession med festmiddag: 300 kr.)

Udgivet i KulturCosmos

Hvad sker der på torvet i Viby?

I dag vrimler det med gule mænd på torvet og stationspladsen i Viby. Det er fordi der bliver plantet stauder  og græsser i de nye bede på hhv. torv og stationsplads. Samtidig bliver de ny-asfalterede parkeringspladser og vejanlæg set efter for lunker og om vandafledningen fungerer optimalt.

Ingen af de to projekter bør give anledning til trafikale udfordringer.

Udgivet i 4130-viby.dk

Konkurrence om gyservideoer

 

Børn og unge opfordres til at lave gyserfilm

Lørdag den 28. oktober – den sidste weekend i oktober – holder KulturCosmos for tredje gang Lys og Gys fest i Cosmos. Det foregår fra kl. 17 til 21 både i CosmosHallen, udendørs mellem udhuse og buske, og inde i CosmosHuset, Søndergade 13, Viby Sj. Specielt for mindre børn under 10 år er det i år planen at vise en serie små gyserfilm i CosmosHallen, og dem opfordrer vi børn og unge til at skabe, gerne sammen med voksne. Videoerne skal være på højst 2 minutter og skal selvfølgelig være både uhyggelige og overraskende uden at det er alt for voldsomt for de små. KulturCosmos har VideoLab, hvor man evt. kan få hjælp til at gøre sin video færdig. Spørg på info@kulturcosmos.dk om mulighederne. Hver person – eller hver gruppe – kan indsende en video til konkurrencen. Videoer skal sendes til info@kulturcosmos.dk senest 13. oktober 2017. De, der på Lys og Gys aftenen ser de færdige gyservideoer, vil kunne give dem point. Den video, der får flest point, vil blive præmieret. Præmieoverrækkelsen foregår lørdag aften den 28. oktober kl. 20:30.

Udgivet i KulturCosmos

Tilmelding til Cosmos loppemarked åbnet

KulturCosmos holder LOPPEMARKED LØRDAG d. 21.10 2017 fra 11-15
KOM OG VÆR MED!! Har du, som så mange andre, en masse ting der bare står og står, og som andre kan få glæde af. Så skynd dig at bestille en stand.

Du kan anmode om en specifik stand efter princippet: Først til mølle.
Når vi har modtaget din betaling, får du en mail med oplysninger om hvilken stadeplads du har fået.
Stadeplads: kr. 100-150 alt efter størrelse (2,5+2,5 m 100 kr. alle større stadepladser 150 kr.)
Leje af bord 50 kr.- (efter først til mølle, bordet er 180+80),
Leje af stol: kr. 10,-

Tilmelding og evt. spørgsmål til: marked@kulturcosmos.dk. Husk at skrive navn og telefonnr. ved tilmeldingen.
Overfør betaling til følgende bankkonto: reg.nr. 5396 konto nr. 0245572

Bemærk, at tilmeldingen først er gældende når pengene er modtaget. Har vi ikke modtaget pengene inden d. 1.10-17, forbeholder vi os retten til at videregive stadepladsen. Du vil selvfølgelig blive informeret herom.
Tovholder: Dorthe tlf. 28517503

Udgivet i KulturCosmos

Viby har fået negletekniker

Det er nu muligt at få ordnet negle i Dittes frisørsalon ”DET DITTE” i Viby Sjælland. Negletekniker Marie Westergaard Jensen har flyttet sin salon, og deler nu lokaler med frisør Ditte i Søndergade 3. Ditte har haft sin frisørsalon siden 2006, og hun har en fantastisk kundekreds i nogle pragtfulde lokaler. Ditte og Marie er blevet enige om et samarbejde pr. 1. september 2017, hvor kunderne både kan få ordnet hår og negle. Marie er certificeret CND negletekniker, og du kan læse mere om hendes klinik på www.salonwema.dk.

Marie har et introduktionstilbud frem til 1. november 2017, hvor neglebehandlinger tilbydes til halv pris.

Ditte og Marie glæder sig til et hyggeligt og professionelt samarbejde sammen med en masse glade og tilfredse kunder.

Salon Wema kan kontaktes på 2034 8501.

Udgivet i 4130-viby.dk

Torv og stationsplads næsten færdigt

Stationspladsen blev indviet under høstfesten lørdag 26. august 2017. Borgmester Joy Mogensen klippede snoren og Vibyborgerne tog pladsen i anvendelse.

Anlægsarbejdet er i hovedtræk færdigt og nu følger en kort periode med afhjælpning af konstaterede mangler. Det drejer sig blandt andet om asfalt og chaussésten langs Søndergade samt overkørslen mellem Skolevej og Søndergade, hvor vi må tilbage og rette op.

Herudover skal der lægges fugemateriale ud over de nye fliser på stationspladsen, som skal have lov at ligge og sætte sig inden en endelig slutfejning. Asfaltrampen fra torvets p-plads til det øvrige torv bliver lavet om, så den bliver mindre stejl for kørestole og kundevogne. Der laves asfaltrampe på Tofthøjvej, så cykler kan komme op til cykelparkeringen.

Som mange nok har bemærket er der fordybninger i belægningen på Torvet. Det skyldes at der er lagt fliser hen over de kommende cirkelformede plantehuller. Når træerne kommer sidst på efteråret pilles fliserne i plantehullet op, og træerne sættes ned. Ved samme lejlighed sættes de sidste plinte på torvet og der udføres et udskudt arbejde på Søndergade.

Udgivet i 4130-viby.dk, Roskilde Kommune

Høstfesten 2017 får X Factor

Viby Cityforening præsenterer med stolthed det flotte program for Høstfesten 2017. Det får nemlig X Factor i år!

De to hovednavne, Morten og Mia, fra forårets tv-sangkonkurrence kommer og giver den gas fra scenen. Mon ikke vi kan lokke Morten til at give vindersangen “The Underdog” og Mia til at synge mindst én af hendes egne sange? Gang i den, det bliver der med garanti, når de to går på scenen kl. 12.

Høstfesten finder sted sidste lørdag i august, den 26. kl. 9-14. Du kan læse mere om Morten og Mia på DRs X Factorside.

Du finder hele det righoldige program for Høstfesten 2017 her

Udgivet i 4130-viby.dk

Trompe l’oeil maleworkshop

 

BilledCosmos inviterer weekenden 19.-20. august voksne til maleworkshop i CosmosHallen. Du kan enten komme med dit eget projekt, eller du kan være med til at male ”Trompe l’oeil” billeder på døre.

Vi har ni døre, som vi gerne vil kunne præsentere som udsmykning i CosmosHallen i forbindelse med høstfesten i Viby lørdag 26. august. Trompe l’oeil betyder at ”snyde øjet” (øjenbedrag) og er malerier, der helst skal være meget realistiske, så man oplever, at man nærmest kan gå ind i dem. Der er stadig fire døre, som ingen endnu har lagt beslag på. Så har du lyst til at male på dem, kan du skrive til billed@kulturcosmos.dk og melde dig til.

Vil du gerne i gang inden 19. august, kan det aftales. Har du bare lyst til at bruge hallen som atelier og arbejde med dine egne ideer, skal du bare komme lørdag 19. august og/eller søndag 20. august kl. 10-17. Det er gratis at deltage.

Udgivet i KulturCosmos

Vibys Høstfest slutter med rock i CosmosHallen

Høstfesten i Viby lørdag den 26. august er ikke kun en fest om dagen, men også om aftenen. KulturCosmos og Ramsø Musikhus arrangerer nemlig igen rockkoncert i CosmosHallen midt i byen – med støtte fra Roskilde Kommunes Kulturpulje.

På scenen er Nikolaj & Piloterne efterfulgt af det lokale band Professor Longhair. Dørene åbnes kl. 19, men det er klogt allerede nu at sikre sig en billet. Det kan gøres via hjemmesiden www.kulturcosmos.dk hvor man kan læse mere om Nikolaj og hans garvede piloter og om Professor Longhair med Craig Herrmann i spidsen.  En billet koster 125 kr.

Udgivet i KulturCosmos

Skousbo legeplads klar til brug

Borgmester Joy Mogensen fik sin sag for, da hun skulle holde tale og klippe snoren til den nye legeplads på Skousbo, sammen med børnene fra Solsikken, ved indvielsen torsdag eftermiddag. Børnene ville også gerne tale og fortælle om deres sommerferieoplevelser, eller hænge i den sparsomt ophængte røde snor. Borgmesteren klarede ærterne ved at indgå forlig med børnene om, at hun først lige skulle sige noget til de voksne og at de bagefter fik lov at lege på pladsen. Så blev der ro, og borgmesteren fik lov at begynde eventyret om Skousbo med indvielsen af udearealerne med legeplads, udsigtstårn og allé.

Nu kan hele Viby bruge legepladsen for enden af Syvmose Alleen og tage området i brug. Gør den endelig til et udflugtsmål, sagde borgmesteren, vores erfaringer siger, at det er meget nemmere at sælge områder, som allerede bliver brugt aktivt. Og Skousbo er et aktiv for Viby og nu er der noget at komme efter på området. Da snoren blev skåret over, med en lånt lommekniv, fordi den officielle saks stadig lå i en bil et sted, styrtede børnene af sted til gynger, trampoliner og indianertelte i træ.

Line Gaardmand styrtede også af sted for at redde sine instrumenter, der var stillet klar til hendes forestilling på den runde platform. Hun spillede trompet, ukulele og harmonika og fik børnene til både at synge og danse. Platformen blev testet med både hop og tramp – og den holdt til det hele. Bagefter var der juice og frugt og fri leg, præcis som borgmesteren havde lovet.

Lige nu er adgangsforholdene til legepladsen lidt vanskelige pga. byggeriet på hjørnet mod stationen (I går var det nemmest fra Damgårdsvej), men der er altså nu lukket op for brug af legepladsen på Skousbo.

Udgivet i 4130-viby.dk

Indvielse af Skousbo legeplads

Kom og vær med til at indvie den nye legeplads på Skousbo
Torsdag den 10. august kl. 13 på Skousbo ved legepladsen for enden af Syvmose Alleen. Vi skal fejre at Skousboprojektet nu for alvor er kommet i gang. Den grønne byggemodning er afsluttet og resultatet er legeplads, stier, beplantning, en sø og et udsigtstårn. Og det skal alt sammen indvies med musik, leg på legepladsen og tale af borgmester Joy Mogensen.

Herefter begynder byggemodningen med veje, kloakker osv.- og det bliver markeret på torsdag med et første spadestik. De første huse på Skousbo forventes klar til indflytning i 2018.

Udgivet i 4130-viby.dk

Endnu muligt at få kræmmerstand …

Høstfesten store kræmmermarked tager form

Gør som børnene på billedet: Ryd op på værelset, loftet og i garagen og sælg det hele til det store kræmmermarked ved Høstfesten i Viby 26. august. Det er stadig muligt at redde sig en stand.

Voksne er selvfølgelig også velkommen og i år kan man sagtens lave samlet familiestand børn og voksne, eller man kan købe hver sin og konkurrere om hvem der sælger mest? Det koster kun 100 kr. for 3 meter stand i Søndergade.

Vi har gjort det nemt og enkelt at bestille via hjemmesiden her

Har du allerede bestilt en stand og betalt, skal du ikke gøre mere. Der kommer besked til alle i ugen op til Høstfesten om præcis hvor I skal stå.

Udgivet i 4130-viby.dk, Viby Cityforening

Søndergade lukket indtil mandag middag

Roskilde Kommune beklager at måtte meddele at asfaltfirmaet ikke nåede at blive færdige fredag eftermiddag og at de derfor er nødt til at opretholde spærringen af Søndergade frem til mandag middag.

Det var ikke tilsigtet. Både entreprenør og Roskilde Kommune beklager de gener, det må give for både handlende og borgere i Viby.

 

Udgivet i Roskilde Kommune

Hvad sker der på Skousbo-arealet?

Legeplads på Skousbo …

En del af den grønne byggemodning af Skovsbo-arealet har til formål at udvikle attraktioner for borgerne i Viby, før bydelen bygges. Etableringen af en legeplads på grænsen mellem marklandskabet og den kommende 1. del af Skovsbo, er en del af de attraktioner som er under opførelse. Legepladsen vil, når etape 1 er udbygget, være en integreret plads for enden af Syvmose Allé. Handleplan for Viby har deloverskriften ”Viby ud i naturen – naturen ind i Viby”, og for at skabe en forbindelse mellem naturen og Viby bliver legepladsen placeret langt ude på arealet.

Lejeboliger på Skousbo …

De første almene boliger, som opføres af Boligselskabet Sjælland, forventes at kunne udlejes fra foråret 2019. Og det er Boligselskabet Sjælland man skal kontakte, hvis man skal skrives op til en af de nye boliger. Det kan man gøre direkte ved linket her.

 

Parcelhusgrunde på Skousbo …

Der vil i etape 2 kunne forventes at være et antal parcelhusgrunde, og disse forventes at kunne være klar til salg omkring årsskiftet 2018/19. Den del af etape 2, der forventes realiseret indenfor de næste 3 år,  vil sandsynligvis indeholde 65 lejeboliger (almene boliger) og et nogenlunde tilsvarende antal ejerboliger, men det er stadig usikkert, da der endnu ikke er udarbejdet lokalplan for etape 2.

Almennyttigt boligbyggeri i bymidten?

Realiseringen af et almennyttigt boligbyggeri i Viby bymidte har lidt længere udsigt. Her begynder arbejdet med at lave en ny lokalplan for området. Samtidig inddrages relevante parter til at se nærmere på mulighederne for området. Lokalplanen forventes færdigbehandlet i 2018.

Udgivet i 4130-viby.dk

Siden sponsoreres af

Det sker i Viby

  1. Netværkstedet rykker ud

    23. november. 10:00-13:30
  2. Teater Blik viser Hov!

    25. november. 11:00-11:30
  3. Juletræet tændes i Viby

    26. november. 12:00-17:00
Modtag nyhedsbrev

Hold dig opdateret på hvad der rør sig i Viby Sjælland.

Det er nemt både at tilmelde og framelde sig nyhedsbrevet.

✓ Ingen spam. Vi skriver kun når vi har noget vigtigt at fortælle.