Skal du have kræmmerstand til Høstfesten?

Så er det tid at bestille kræmmerstand til Høstfesten i Viby lørdag den 26. august 2017. Ryd loftet, kælderen eller dine skuffer og skabe og sælg det hele på det traditionsrige loppemarked i gaden.

Vi har gjort det nemt at bestille en 3 meter stand, for det kan gøres fra linket her . Skal I være flere, der står sammen, eller ved siden af hinanden, så bestil sammen, ellers er det for svært for os at administrere.

En stand koster 100 kr. igen i år.

Udgivet i 4130-viby.dk

Fotokonkurrence i 4130 Viby Sjælland

Fredag eftermiddag i Cosmoshallen. To lokale musikere øver sig. Foto: Marianne Fogtmann

”4130 Her og Nu” Fotoudstilling

BilledCosmos indbyder alle, der kan lide at tage fotos, til at indsende deres foretrukne Viby-billede til en udstilling, som skal begynde på Høstfestdagen lørdag den 26. august. Der er frit valg med hensyn til motiv. Både det smukke, det sjove, det hverdagsagtige og det grimme hører med til ”4130 Her og Nu”- virkeligheden.

Dit foto skal være taget i 2016 eller 2017.  Udvalgte fotos vil blive printet og hængt op i CosmosHuset, Søndergade 13, Viby Sj., hvor de kan ses frem til 11. november. Andre fotos vil kunne indgå i et diasshow. Besøgende på udstillingen opfordres til at stemme på deres favoritbillede, så der kan kåres en vinder. Vinderfotografen vil få overrakt en præmie den 11. november kl. 11, når BilledCosmos har fernisering på årets sidste udstilling, der har titlen ”Eventyr”.

Vil du deltage i udstillingen “4130 Her og Nu”, så send dit favoritfoto og en lille beskrivelse af dit billede samt dit navn til billed@kulturcosmos.dk, så vi har det senest 1. august 2017.

Udgivet i KulturCosmos

Status på byggeriet på Vandgranen (Industrivej)

Byggeriet har stået lidt stille på Vandgranen (tidl. Industrivej). Status er, at vi venter byggetilladelsen hver dag det skal være, fortæller bygherre – og i forlængelse heraf forventer vi en byggestart enten lige før sommer, eller lige efter.

De første huse bør dermed kunne stå klar til udlejning fra starten af 2018, og udlejningen forventer vi at begynde i slutningen af 2017.

Du kan læse mere her

Udgivet i 4130-viby.dk

Det går fremad med stationspladsen

Det går støt fremad med arbejdet på stationspladsen og torvet

I den kommende tid vil der især blive lagt belægning. På torvet skal vi lave et tværgående fortov mellem de to parkeringspladser. Det betyder at det ikke vil være muligt at parkere på torvet i denne uge.

På stationspladsen lægger vi det fortov, der løber parallelt med sporerne. I den forbindelse lukkes adgangen til den ene af de to trapper, som fører ned til tunnelen. Der vil stadig være adgang til tunnelen ad den anden trappe.

Midt i juni skal der laves overkørsel ind til den parkeringsplads, der ligger mellem stationspladsen og Jespers Cykler. Det betyder at p-pladsen vil være lukket i 2-3 uger fra midt i juni og frem, da det tager tid for betonen i overkørslen at hærde.

I starten af juli skal der lægges asfalt på p-pladserne samt den del af Søndergade, der strækker sig fra stationspladsen til torvet. Det betyder at strækningen lukkes i et par dage. Det vil blive varslet med skilte inden start.

Overkørslen til Skolevej bliver renoveret i slutningen af juni. Her forventer vi at kunne udføre en halvdel ad gangen, så vi undgår en fuldstændig spærring af vejen imens.

Midt i juni plantes der sommerblomster i bedene, så de kommer stå flot henover sommeren, indtil de blivende planter kan komme i jorden.

Udgivet i Roskilde Kommune

Bålmad i CosmosHaven mandag

Mandag den 29. maj inviterer UdeCosmos og Viby 4H igen til bålmad i CosmosHaven for børn og deres familie.

Det foregår kl. 17-19 på adressen Søndergade 13 – bag CosmosHuset og CosmosHallen. Egon Christensen fra 4H serverer bålsuppe – denne gang en løgsuppe – og deltagerne kan selv bage snobrød og pandekager over bålfade med grillkul. Det er gratis at deltage. Kl. 16-17 er der ligesom andre mandage arbejdsdag for havedyrkerne i Cosmos.

Der er stadig ledige havekasser, hvis flere vil være med. Frem til Grundlovsdag 5. juni er det ikke for sent at komme i gang med såning og plantning. Så kom og vær med. UdeCosmos-gruppen er omkring haverne hver mandag kl. 16-17 og hjælper havedyrkerne med frø, planter og gode råd. Havedyrkerne skal hele sæsonen – også i sommerferien – selv huske at kigge til deres haver og sørge for at luge og vande og høste det, der kommer op. Der er vandkander og adgang til vand ved CosmosHuset. UdeCosmos, som består af medlemmer af KulturCosmos og Viby 4H, står i fællesskab for Byhaverne i Cosmos. Haverne er 24 plantekasser, der er opstillet i to grupper. Gennem 4H støtter Nordeafonden byhaveprojektet i Viby, og Roskilde Kommunes Zebrabyprojekt har også været med til at finansiere haverne. Spørgsmål om haverne kan sendes til info@kulturcosmos.dk

Udgivet i Ikke kategoriseret

Indkøbsbus i Roskilde Syd – forening på vej

Der er i Roskilde Syd kræfter i gang med at etablere en Indkøbsbus-forening som har til formål at give ældre og gangbesværede adgang til at komme på indkøb i en større forretning i lokalområdet.

Planen er, at der etableres flere ruter, én der dækker den østlige del (Ramsølille, Gadstrup, Snoldelev, Hastrup mv.) og én der dækker den vestlige del (Birkede skov, Søster Svendstrup, Truelstrup, Birkede, Assenløse mv.) Tanken er, at det er frivillige der kører bussen på skift, at det kommer til at foregå i dagtimerne om onsdagen hver uge og en gang om måneden en lørdagstur til Ro’s torv.

Hvis der er efterspørgsel og de frivillige er der til at køre, kan ordningen udvides. Der holdes stiftende generalforsamling den 7. juni kl. 19:00 i Kultur Cosmos, Søndergade 13. Vi skal stadig bruge flere frivillige både til at ledsage og køre bussen. (Der stilles ingen krav til kørekortet ud over at det er et gyldigt kørekort B).

Flere oplysninger på 9387 4130.
Med venlig hilsen arbejdsgruppen Indkøbsbus til Roskilde Syd

Udgivet i 4130-viby.dk

Hjælp Vibyspejderne mod hærværk

Vibyspejderne er desværre stærkt plaget af hærværk på deres bålhytte og andre ejendele på Assendløsevejen 101, ved mosen mellem Dåstrup, Gammel Viby og Viby.

Vibyspejderne gør et kæmpe arbejde for Vibys mange børn og unge og det er rimeligt uretfærdigt, at takken for det frivillige engagement og endda åbenhed og invitation til alle om at bruge deres faciliteter, når de ikke selv er der, bliver mødt med hærværk og ødelæggelser.

Derfor lyder der en opfordring til alle motionister, gåturs-entusiaster, Natteravne og hundeluftere: Læg ruten forbi bålhytten og gerne på alle tider af døgnet, så Viby i fællesskab kan bakke op om Vibyspejderne og stoppe ødelæggelserne. Den øgede trafik gør det til et uinteressant sted at opholde sig, hvis man har ballade for øje.

Du kan finde yderligere om Vibyspejderne her

Udgivet i 4130-viby.dk

Affaldstips

Her er lidt nyt om den nye affaldsordning:

Vedr. bioposer uden bund
Hvis du oplevere bioposer uden bund, så skal du kontakte Affald og genbrug på affaldoggenbrug@roskilde.dk og skrive din adresse samt at dine poser er itu, så leverer kommunen i løbet af et par dage nye poser. Du skal bare lægge de dårlige poser udenfor din hoveddør samme sted, som du fik dem leveret, så er der en bytter, men husk at skrive til kommunen først, så de ved at de skal byttes.

Vedr. poser med hundelort
Poser med hundelort skal i restaffald af hensyn til de medarbejdere som håndterer affaldet.

Vedr. keramik
Keramik må ikke komme i glas, da det ødelægger muligheden for at genanvendelse glas til produktion af ny glas. Keramik skal afleveres på genbrugspladsen sammen med sanitet, som bliver brugt til at producere mineraluld.

Husk at vi henter din gamle affaldsbeholder
For dig som bor i den sydlige del af kommunen, og som er startet på den nye affaldsordning, så tilbyder vi at hente din gamle affaldsbeholder.

For at få den hentet skal du bare stille den ud til skel med det kuffertmærke som du fik med levering af de nye affaldsbeholdere.
Hvis dit kuffertmærke er blevet væk, er du velkommen til at sætte en seddel på, som informerer om, at vi må tage din beholder.

Vi kører området igennem i løbet af de næste uger, men da vi ikke ved, hvor mange beholdere der er stillet frem, kan vi ikke give en præcis tidsplan for de enkelte adresser.

Skulle du have spørgsmål så kan du måske finde svar på skidtergodt.dk eller kontakte os på affaldoggenbrug@roskilde.dk.

Med venlig hilsen

Affald og Genbrug
Roskilde Kommune

Udgivet i 4130-viby.dk, Roskilde Kommune

Tag familien med på myrejagt og hjælp forskerne

Myrejagten er i gang i hele Danmark

Tag hele familien med på myrejagt og hjælp forskerne med at kortlægge de danske myrer og deres kostvaner. I Myrejagten udforsker børn og voksne myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad, indsamle lokkemaden og tælle antallet af myrer ved hver type lokkemad. Resultaterne og myrerne sendes bagefter til Statens Naturhistoriske Museum. Her vil  forskerne bl.a. fastslå myrernes foretrukne føde i Danmark og sammenligne deres kostvaner med myrer fra hele verden. De indsendte myrer vil blive artsbestemt og bagefter kommer de til at indgå i Statens Naturhistoriske Museums insektsamling.

Myrejagten er for børn i alle aldre og deres voksne. Jagtsæsonen løber fra starten af maj til og med september, hvor myrerne er mest aktive. Eksperimentet, der kan bestilles på www.myrejagten.dk eller købes for 30,- kr. på en række museer og oplevelsescentre rundt om i landet, kan fx sættes op i baghaven, gården, ved sommerhuset, på legepladsen, campingpladsen eller et grønt areal. Det kræver hverken en lang uddannelse eller en særlig interesse for at være med. En god portion nysgerrighed, tid og lyst er nok.

Myrejagten er ikke bare en stor hjælp for forskerne, det er også en rigtig sjov måde, at blive klogere på naturen, og det kan jo være, at man er heldig og finder en helt ny myreart.

For at deltage i Myrejagten har du brug for to ting:

  • Et Myrejagten kit med alt hvad du har brug for til dit eksperiment
  • En brugerprofil til Myrejagtens inddateringssystem

Læs merewww.myrejagten.dk

God myrejagt!

Udgivet i 4130-viby.dk

Én dråbe er nok! Drop sprøjtegift i haven

Én dråbe sprøjtegift er nok til at forurene 60.000 liter rent drikkevand – Det svarer til dit vandforbrug i mere end ét år!

Med kampagnen ”Drop sprøjtegift i haven – én dråbe er nok” sætter de lokale vandværker fokus på at få haveejere i et stort vandindvindingsområde på Sjælland til at droppe sprøjtegiften i haven.

Sprøjtegifte, der blot skulle tage livet af ukrudt, skylles nemlig ned gennem jorden via sprækker og revner, hvor de med tiden risikerer de at ende i det grundvand, vi alle drikker.

Hvorfor skal du droppe sprøjtegiften i din have?
Der bliver brugt en hel del sprøjtegifte i Danmarks ca. én million private haver. Giften rammer hele økosystemet i haven. Sprøjtegifte er beregnet til at udrydde specifikt ukrudt eller skadedyr, men giften kan også skade andre dyr og planter, der gør nytte i haven. virker ikke altid specifik. Når du bruger sprøjtegift i din have, er der en risiko for at det ender i vores alle sammens grundvand.

For mange haveejere virker det nemmere at bruge sprøjtegift for at undgå ukrudt, men der er faktisk mange nemmere alternativer, som er langt bedre for naturen. Læse mere her

 

Kampagnen
Skovbo Vandsamarbejde I/S er et samarbejde mellem de lokale vandværker i det tidligere Skovbo Kommune og HOFOR A/S, som fra kildepladser henter drikkevand til København og omegn. Samarbejdet er etableret med ét klart formål; at passe på det fælles drikkevand.

Udgivet i 4130-viby.dk

Der arbejdes på Stationspladsen

Der er kommet godt gang i arbejdet på stationspladsen. Første opgave har været at fjerner eksisterende belægning og lave bedet i midten.

Der er  åbnet en passage til den lille p-plads. Når den blivende passage skal laves formentlig i slutningen af maj vil parkeringspladsen være lukket i en periode mens der arbejdes, samt efterfølgende i 14 dage mens betonen hærder, før der kan køres på den. Senere skal der udlægges nyt asfalt på selve pladsen hvilket sandsynligvis bliver i juli.

Ifølge tidsplanen er vi færdige med alle belægningsarbejderne midt i juli, der kan dog forekomme lidt justeringer efterfølgende. Til september lægges løg og plantes stauder og så kommer træerne til oktober.

På Torvet er bedet nu færdigt. Der vil komme sommerblomster i til juni, så det er smukt henover sommeren, indtil det skal plantes til med de blivende stauder i slutningen af september.

 

Udgivet i Roskilde Kommune

Svømmehal i Viby kom tættere på

Tænketanken for svømmehal til Viby præsenterede deres tanker om en svømmehal i Viby for både borgere og politikere onsdag aften. Der var mange fremmødte med interesserede spørgsmål og ikke mindst støtte og opbakning til projekt svømmehal til Roskilde Syd. Viby Svømmeklub med Anne Klein i spidsen fik behørigt applaus for det hidtige arbejde med at stable en svømmeklub på benene og ikke mindst for i dag at være formand for 400 medlemmer.

Efter tænketankens præsentation var det tid til gruppearbejde, hvor alle fik mulighed for at aflevere kommentarer og ideer. Endelig blev aftenen rundet af med en politikerrunde, hvor alle Roskildes politiske partier fik lejlighed til at sige, hvad de tænker om en svømmehal i Roskilde Syd. Der var stor ros fra alle partier for tænketankens arbejde, mange gode ønsker til det kommende arbejde og opfordringer til endelig at blive ved med at arbejde på sagen, men ikke konkrete løfter.

De fleste partier gav dog udtryk for, at de er positive over for en svømmehal i Viby, enkelte partier endog at den står højt på ønskelisten og at arbejdet begynder i kommende valgperiode, og i hvert fald at den nok skal komme. Torben Kristensen fra Roskilde avis, der var inviteret til at holde styr på politikernes taletid, sluttede med at konkludere, at en svømmehal i Viby er kommet tættere på i aften.

Udgivet i 4130-viby.dk

Korinth Kro fik hjælp af Viby håndværker

Netværket Mand&Bil valgte Korinth Kro som det projekt, der i to dage fik stillet gratis arbejdskraft til rådighed

Det var sjovt at være med til, fortæller Michael Rasmussen fra Viby Sjælland, der er en del af netværket Mand&Bil, der har udpeget Korinth Kro som vinder af projeket “Samfundshjælper 2017”. Sammen med 9 andre håndværkere knoklede han to lange dage på den gamle, forfaldne kro, som en frivillig forening forsøger at genrejse som Hostel og lokalt samlingssted.

“Mand&Bil Samfundshjælper 2017” er en konkurrence, hvor vinderen får stillet 10 mand, 10 biler og to ton værktøj til rådighed i to dage. Korinth Kro er valgt blandt i alt 22 projekter over hele landet, mest fordi det jo er et helt sindsygt projekt. Det er en ekstremt stor bygning, så de kan virkelig bruge noget hjælp. Og så ligger der en meget fin plan, om at gøre annekset klar til overnatning og få økonomi i det hele, siger Mikael K. Truelsen fra Odense, som startede netværket Mand&Bil i 2008. Også mange frivillige fra foreningen stillede op de to dage, og kørte i pendulfart til genbrugspladsen i Faaborg med alt det byggeaffald, håndværkerne fik revet ned.
Der blev banket gulve op i den gamle krosal, revet toiletter ned i anneksbygningen, hvor der skal indrettes otte nye værelser og nye baderum og toiletter til det hostel, der gerne skulle åbne næste forår, fortæller Michael Rasmussen. Selv gik jeg hele weekenden og lavede vinduer i kroen. Det er jo mit håndværk. Som håndværkere kører vi jo meget alene rundt til job, så det var helt hyggeligt at være mange på den samme arbejdsplads, så kan vi virkelig flytte noget – og så føles det bare godt at gøre noget samfundsnyttigt. Der var en forening der blev meget glad og ligesom fik ny pust i den kæmpe opgave de har med kroen.
Udgivet i 4130-viby.dk

Venstre klar med to kandidater fra Syd

Endnu to muligheder for at stemme lokalt til kommunalvalget

19 kandidater blev det til, da Venstre valgte de kandidater, der skal repræsentere partiet ved  efterårets kommunalvalg i Roskilde Kommune. To kandidater fra Roskilde Syd kom med på listen. Det er Jette Tjørnelund fra Viby og Villads Sørensen fra Snoldelev.

For mange borgere i Syd vil Jette Tjørnelund være et kendt ansigt. Hun manglede ganske få stemmer ved valget i 2013 og har derfor allerede som førstesuppleant vikarieret flittigt i byrådet i den indeværende periode og deltager aktivt i såvel debatter som i at bringe Roskilde Syd på dagsordenen. Her fra 1 april er hun indtrådt som fuldgyldigt medlem af byrådet fordi en anden har trukket sig helt. Hun har fået sæde i skole- og børneudvalget perioden ud.

En af de nye kandidater på Venstres liste er Villads Sørensen, der er landmand fra Snoldelev, og som sidder i Roskilde Dyrskuets bestyrelse. Han har en del erfaring med bestyrelsesarbejde og mener, der er for langt fra Roskilde syd til Roskilde by.

Udgivet i 4130-viby.dk

Blomstersnedkeriet fejrer 10 års jubilæum

En af Vibys profilbutikker fejrer i disse dage 10 års jubilæum. Det er Blomstersnedkeriet med Maiken Sørensen i spidsen. Og der er sket noget i de ti år butikken har haft adresse i Viby. Ikke bare overlevede butikken finanskrisen, men den har også formået at vokse sig større og større for sidste år at flytte til de nuværende lokaler i Søndergade 1A og endda at udvide varesortimentet til at handle om andet end blomster – og det kan kunderne lide.

Der er flere grunde til at gå forbi butikken og ønske tillykke med jubilæet. Maiken Sørensen gør nemlig også et ikke ubetydeligt arbejde med en bestyrelsespost i Viby Cityforening og dermed for udviklingen af hele Viby og ikke bare for sin egen butik. Ikke mindst som tovholder på det store projekt Høstfest i Viby.

Nåe ja, så bugner butikken selvfølgelig af friske varer og gode jubilæumstilbud. Fredag 31. marts kl. 15 byder butikken på kaffe og kage.

Udgivet i 4130-viby.dk

Viby Genbrug dækker nu hele Roskilde Syd

Vigende omsætning og næsten uændret overskud  

Generalforsamlingen i Viby Genbrug afslørede at 2016 var et år med lidt vigende omsætning og et næsten uændret overskud. Butikken har ikke længere møbler i sortimentet, men i stedet et samarbejde med Danmissions nye genbrugsbutik i Osted om afhentning af møbler og andre gaver til butikkerne.

Trods usædvanlig stor personaleafgang – primært pga. svigtende helbred – er det ved god tilgang de seneste måneder lykkedes at holde medarbejderstaben på ca. 45 medarbejdere. Der er dog stadig brug for og plads til nye, flittige hænder i butikken.

Foreningens Legatudvalg har i 2016 uddelt i alt 151.000 kr. Heraf modtog Julemærkefonden og Hospitalsklovnene i Roskilde tilsammen 35.000 kr., mens de resterende 116.000 kr. gik til lokale organisationer som idrætsforeningerne, spejderne og forskellige aktivitets- og støttegrupper samt julehjælp til børnefamilier.

Butikken solgte varer for i alt ca. 794.000 kr. i 2016 og præsterede et overskud på 419.000 kr., som fordeles med 2/3 til Danmissions arbejde i bl.a. Syrien og 1/3 til lokale og nationale formål.

På generalforsamlingen blev bestyrelsens forslag om at indlemme Snoldelev Sogn i foreningens lokalområde enstemmigt vedtaget. Lokalområdet omfatter herefter hele Roskilde Syd.

Efter generalforsamlingen modtog Det danske Bibelselskab årets store støttebeløb på 25.000 kr. Generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen kvitterede med et indlæg om selskabets omfattende arbejde i ind- og udland.

På billedet ses: Birgitte Stoklund Larsen, Det danske Bibelselskab, modtager gavekortet på 25.000 kr. fra Viby Genbrug af formanden, Karsten B. Nielsen (Foto: Poul Søe Nissen).

Udgivet i Viby Genbrug

Første analyse klar til borgermøde om svømmehal i Viby

Tænketanken for svømmehal til Viby lader sig ikke slå ud af, at forligspartierne (S, C, R og F) bag svømmehallen i Roskilde midtby ikke ville indskrive svømmehal til Viby i forligsteksten, sådan som Venstre havde ønsket det. I stedet lover forligspartierne Viby analyser og nye undersøgelser i den kommende valgperiode. Tænketanken er selv klar med den første brugerundersøgelse til borgermødet onsdag den 5. april og håber på stort fremmøde.

Det er ikke tilfredsstillende hvis der skal udføres flere brugerundersøgelser af behovet for idrætsfaciliteter, udtaler Inga Skjærris fra Viby Idrætsforening. Viby får tilført mange nye borgere de kommende år, og idrætten har allerede godt tag i befolkningen. Viby Idrætsforening tæller i dag mere end 2100 medlemmer. Der ER behov for nye faciliteter såvel som for løbende vedligeholdelse og opgradering af de eksisterende faciliteter, hvis Viby IF skal blive ved med at være et aktiv for Viby.

De faciliteter vi har, er slidte for de bliver flittigt brugt af mange mennesker. En svømmehal er et stort ønske i Viby, men det skal ikke være på bekostning af de tiltrængte vedligeholdelsesarbejder. Man kan i stedet se på om den længe ventede renovering af vores omklædningsfaciliteter kunne kombineres med omklædning til svømmehallen.

En svømmehal er et stort ønske, som vi støtter op omkring, siger Marianne Pedersen, formand for Viby Cityforening. Viby trækker på et meget stort opland jf. den seneste detailhandelsanalyse, ca. 130%. Vi er sikre på at en svømmehal i Viby og opdaterede idrætsfaciliteter i øvrigt kan være med at fastholde vores status som god handelsby og endda gøre det lettere at trække nye borgere til.

Mød talstærkt op til borgermøde!

Udgivet i 4130-viby.dk

Frivillige savnes til landsindsamling for hjerteforeningen

Meld dig som indsamler for hjerteforeningen

To frivillige koordinatorer fra Roskilde afdelingen af Hjerteforeningen er i gang med forberedelserne til landsindsamlingen for hjerteforeningen i Viby den 30. april. Den ene, Peter Michael Toft fortæller: “Da Hjertesagen også hænger sammen med god kultur har Hjerteforeningen lånt CosmosHusets dejlige café til hovedkvarter.” Den anden Hans Madsen er et kendt ansigt i bybilledet, hvor han altid på venligste vis sørger for at holde byrummet pænt og ordenligt til stor glæde for både borgere og folkene i KulturCosmos.

Der mangler stadigt frivillige til indsamlingen. Tilmelding foregår via www.hjerteforeningen.dk

For yderligere information kontakt: Peter Michael Toft på petermichaeltoft@gmail.com

 

Udgivet i KulturCosmos

Gratis advokathjælp på Viby Bibliotek

Hver onsdag fra kl. 17:00-18:30 tilbyder advokat Birgitte Wismer Pedersen gratis advokathjælp til borgerne fra Viby og omegn.

Billetter udleveres hos bibliotekaren fra kl. 16.30 efter “først-til-mølle” -princippet. Der kan ikke bestilles tid. Birgtte Wismer Pedersen tilbyder for eksempel sin hjælp inden for følgende områder: lejeforhold, ansættelsesforhold og feriepenge, sociale sager og klager over offentlige myndigheders afgørelser, forbrugerkøb –også bilkøb, papirløst samliv, separation og skilsmisse, forældremyndighed og samværsret.

Hjælpen er begrænset, hvis du kommer som erhvervsdrivende med spørgsmål af erhvervsmæssig karakter, hvis du er sigtet eller tiltalt i en offentlig straffesag eller der er tale om en vurdering af ens retsstilling i forbindelse med en injuriesag. Det er mundtlig juridisk rådgivning Birgitte Wismer Pedersen tilbyder, som ikke blot omfatter de juridiske spørgsmål i sagen, men også de praktiske og økonomiske muligheder for at gå videre, så den retshjælps-søgende får et godt grundlag at beslutte sig for, om han eller hun vil gå videre. Advokathjælpen gælder ikke i sager om køb og salg af fast ejendom, oprettelse af pantebrev og heller ikke godkendelse af allerede udfærdigede breve eller testamenter. Advokathjælpen holder lukket i skoleferierne. Ved sygdom vil en afløser træde til. Der er ikke advokathjælp onsdag d. 12/4 inden påske.

Udgivet i 4130-viby.dk, Viby Bibliotek

Glad smiley til kulturCosmos

Glad smiley til KulturCosmos

20. marts kom der to uanmeldte gæster til CosmosGryden i KulturCosmos. De var fra Fødevarestyrelsen. KulturCosmos er godkendt under kategorien værtshus, hvor der udover drikkevarer kan serveres lette ikke-tilberedte fødevare. Her hører sig kagen og ostemadderne, som CaféCosmos serverer. Når der serveres tilberedt mad i madklubberne, kan det lade sig gøre, fordi deltagerne er medlemmer af foreningen. Derudover er der en bagatelgrænse på ti gange om året, hvor der kan sælges mad til offentligheden. I KulturCosmos sker det eksempelvis til Blå Fredag, hvor der først er mad udefra og derefter koncert.

Når Fødevarestyrelsen nu kigger forbi KulturCosmos, er det fordi en person har ringet ind og angivet serveringen som tvivlsom i forhold til bevillingen. Kontrolbesøget endte dog med at være en bekræftelse på, at man i KulturCosmos har forstået regler korrekt. Både serveringsprocedure og hygiejne var i top. “Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over, at nogen har følt sig nødsaget til at gå den vej. Man er altid velkommen til at komme med spørgsmål til os, hvis man undrer sig over vores aktiviteter. Vi gør faktisk rigtig meget ud af at overholde alle reglerne inden for vores område. Og det er slet ikke så lidt.” forklarer, Kulturhusleder, Caroline Stokholm Clemmensen.

KulturCosmos // Søndergade 13, 4130 Viby // T46117071
www.kulturcosmos.dk // Facebook.com/KulturCosmosViby

Udgivet i KulturCosmos

Siden sponsoreres af

Modtag nyhedsbrev

Hold dig opdateret på hvad der rør sig i Viby Sjælland.

Det er nemt både at tilmelde og framelde sig nyhedsbrevet.

✓ Ingen spam. Vi skriver kun når vi har noget vigtigt at fortælle.