Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Flygtningecafé på Viby Bibliotek 11.12.

11. december 2017. 16:00-18:00

Gratis

Hver mandag er der brug for ekstra hænder på Viby bibliotek …

Her i Viby har vi – som en del af vores bybillede – nogle flygtninge. De kommer fra Syrien, Afghanistan og Eritrea. Der er både familier med børn og enlige unge mænd. De er alle i forskellige forløb, nogle i fast arbejde, andre under uddannelse eller i praktik. Men fælles for dem er, at de har daglige udfordringer med at ”forstå det danske samfund”.

Til at støtte vores flygtningeborgere har vi hver mandag fra kl. 16 – 18 en cafe på Biblioteket i Viby. Nogle kommer for en kop kaffe og en snak på dansk. (”Vi får jo ikke altid til daglig mulighed for bare at snakke lidt dansk”), andre for at få hjælp til lektier eller hjælp til at sætte et jobsøgningsbrev rigtigt sammen. Der kan også være brug for hjælp til at forstå indholdet af et brev fra myndighederne.

Det er Jette Kjeldsen (tidligere skoleleder på Dåstrup Skole) og Jørgen Kloster fra Dåstrup, der står for cafeen og hjælpen til vores flygtninge. Har du lyst til at være med et par timer et par gange om måneden, og til at møde nogle glade og positive borgere, der gerne vil have lidt hjælp, så er du velkommen til at kigge forbi på biblioteket om mandagen fra 16 til 18. Eller ring til Jette på 20659569 eller Jørgen på 24289408 for at høre nærmere. Det ville være ideelt, hvis vi var en 4 – 6 hjælpere til at dele vagterne og hjælpe vores flygtninge til at blive godt integrererede, et ønske vi møder hos alle dem, vi ser i cafeen.

Detaljer

Dato:
11. december 2017
Tidspunkt:
16:00-18:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Frivillige Dåstrup
Telefon:
+45 24289408
E-mail:
Kloster@post.cybercity.dk

Sted

Viby Bibliotek
Tofthøjvej 11
Viby Sjælland, 4130
+ Google Map