Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jazzdays i Viby med Swingstyrke 7

12. august 2017. 11:00-13:00

Gratis

Swingstyrke 7 må vel betragtes som et af Danmarks legendariske jazzorkestre. Med nu 40 år på bagen er det klart, at orkesteret har lidt af en historie med sig.
Det hele startede i 1975 i Vingården. Trompetisten Ole stolle ville lave et orkester i stil med det berømte Count Basie ”Kansas city 7”. En septet med en helt speciel sound. Rytmeguitaristen Jørgen Hallin Olsen kom med i orkesteret i rollen som Basie-guitaristen Freddie Green, og da Stolle kort tid efter kom med Papa Bue, overtog Jørgen Hallin Olsen kapelmesterrollen.
I mange år spillede Swingstyrke 7 for fuld styrke. Orkesteret var jævnligt på plakaten i både Montmatre og Slukefter. Ofte med kendte amerikanske jazz- koryfæer som Clark Terry, Wild Bill Davison, Thad Jones og Richard Boone.
Selvfølgelig har der været en del udskiftning undervejs, men både Niels Stuart og Jens Søndergaard, som i høj grad tegner orkesteret i dag, hører til den oprindelige gamle garde. Trods Jørgen Hallins død i 2009 swinger orkesteret ufortrødent videre.

I dag er besætningen:
Jens Søndergaard (altsaxofon)
Niels ”Flipper” Stuart (fløjte og tenorsaxofon)
Anders Jacobsen (trombone)
Ole Kock Hansen (klaver)
Per Møllehøj (guitar)
Ole Skipper (bas)
Aage Tanggaard (trommer)

Detaljer

Dato:
12. august 2017
Tidspunkt:
11:00-13:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør

KulturCosmos

Sted

Cosmosgrunden
Bag Søndergade 13
Viby Sjælland, 4130 Danmark
+ Google Map