Få ledige kræmmerstande til Høstfesten 25.08

Kræmmermarked til Høstfest i Viby. Foto: Troels Lund

Skal du være en del af kræmmermarkedet til Høstfesten?

Hvis ikke du allerede har reddet dig en kræmmerstand til Høstfesten lørdag 25. august, så er det ved at være oppe over. Der ER stadig ledige stadepladser at få, sidste frist for tilmelding er på torsdag. Du finder tilmeldingen på hjemmesiden 4130-viby.dk under fanen Høstfest ’18.

Det koster 100,- kr. for en stand på tre meter. Det er selvfølgelig muligt at bestille flere stande hvis tre meter er for lidt, så længer lager haves. Du skal selv medbringe borde, stole og hvad du eller skal bruge og du skal selvfølgelig selv rydde op efter dig når kræmmermarkedet slutter kl. 14.

Børnebilletter til HØSTFESTEN til salg nu

Børnebilletten klar til salg

Viby Cityforening udbyder igen i år den populære børnebillet til Høstfesten. Den er klar til salg nu hos Jespers Cykler for bare 30,- kr. Hav kontanter med, eller vær klar med mobilepay. Der tages ikke imod dankortbetalinger for køb af børnebilletter.

Det er byens forretninger og biblioteket der er gået sammen om denne skattejagt for børnene. Billetten skal bruges lørdag den 25. august i forbindelse med Høstfesten i Viby i tidsrummet 9-14. Og der er mange gode sager at hente for børnene … Billetten repræsenteret en værdi på ikke mindre end 135 kr. men kan altså købes for bare 30,- kr.

Skattejagten går rundt til i alt syv stationer: Biblioteket, Viby Sko, Sport og Mode, Viby Apotek, Jespers Cykler, Blomstersnedkeriet, Cafe Kaffekoppen og Rema 1000 og hvert sted vil der vente  en gave, en forfriskning eller godbid.

Billetter sælges så længe lager haves.

Tæt pakket musikscene til Høstfesten 25.08

 

Musikprogrammet er festligt, bredt og alsidigt

Høstfesten i Viby Sjælland, lørdag den 25. august kommet til at byde på et righoldigt og bredt musikprogram. Find bare danseskoene frem.

Dagen indledes med morgensang og der synes for af Kirkerne ved Viby. Derefter tager det lokale band OLDFINGERS over og spiller populære hits fra dengang mor var dreng. Det er musik fra 60.erne, både pop og country, rock og instrumental musik og både udenlandske og danske numre.

Klokken 11. indtager DR-kendisserne MONSTER & JOAKIM scenen med deres helt eget quizshow. Det skal nok blive både festligt og fornøjeligt med Joakim der forsøger at styre den grønne ven, så ingen børn bliver spist …

Klokken 12 går REVELING DAYS på scenen. Det er et indie eksperimenterende band. Musikken lægger sig ekspressionistisk omkring lyrikken, kærligt omfavnende eller hårdtslående “groundet in the living life”.

Dagsprogrammet slutter med at DIRTY DUDES indtager scenen ca. kl. 13. og fylder luften med et miks af egne numre, Deep Purple, Dire Straits, AC/DC, Irish Folk Rock og meget mere …

Til alt det er der GRATIS ADGANG og masser af danseplads foran scenen.

Til aftenfesten er der musik af FOLKEKLUBBEN og GASOLINE og der skal købes billetter i Kulturhuset.

Høstfest 25. 08 bliver fuld af musik

Hvis ikke du allerede HAR stort X i kalenderen 25. august, så er der god grund til at få det. Der er HØSTFEST i Viby og det er tid at få inviteret familie og venner til at komme og opleve Viby på den anden ende.

Gaden bliver fuld af aktiviteter, foreninger, gode tilbud fra de handlende og masser af kræmmere og tilbud. Ikke mindst bliver gaden fuld af musik. I Cosmosgården vil lyde jazz, i Søndergade lirekassemusik og på Torvet vil du fra scenen kunne høre både nostalgirock og pop, børneunderholdning, indie eksperimenterende toner og hårdtslående rock. Vi glæder os til at præsentere de forskellige navne på programsiden senere på måneden.

Du kan også invitere hele familien til Viby-løbet på enten 2 eller 6 km og deltage i konkurrencen om at stille det største hold. Starten går kl. 10.00 og der er tilmelding på dagen ved stationspladsen og fælles opvarmning samme sted.

Skal du selv nå at have en kræmmerstand eller en virksomhedsstand eller præsentere din forening med en aktivitet, så er det absolut oppe over. Find tilmeldingen på forsiden af 4130-viby.dk under fanen Høstfest ’18. Vi skal nok finde plads til dit kreative indslag i gaden.

Borgermøde om bymidten

Betyder det noget hvordan bymidten i Viby kommer til at se ud i fremtiden?

Skal der være plads til flere butikker? Skal der være færre parkeringspladser? og boliger i fire etager? Og hvad med facader og udtryk? Er det helt ligegyldigt hvordan en kommende bygherrer må fylde bymidten ud?

Læs lokalplan 656 grundigt. Og vær opmærksom på høringsfristen, der løber frem til 7. september 2018.

Og kom til borgermøde onsdag 22. august 2018 kl. 19 på Dåstrup Skole, blok D, Bueager 2, Dåstrup, 4130 Viby Sjælland. Her kan alle interesserede høre mere om lokalplanen.

Se mere om forslag til lokalplan 656 her.

Marianne Fogtmann er månedens kunstner på Viby Bibliotek

Ny kunst på Viby Bibliotek

Marianne Fogtmann vil for mange være et kendt ansigt i Viby som én af de kreative sjæle bag BilleCosmos og en lang række andre kreative indslag. Nu er hun udnævnt til Månedens Kunstner på Viby Bibliotek. Her viser hun seks billeder, hvoraf de fire er uldbilleder fremstillet af filtet fåreuld og hundehår, dekoreret med kulørt garn og træknapper.

Til de to øvrige billeder er der brugt sandspartelmasse for at skabe struktur. Marianne Fogtmann har udtrykt sig gennem kunst siden barndommen. Hun tegner, maler og skaber installationer. Undervejs i livet har hun fået praktisk kunstundervisning i både i USA og Belgien, men følger gerne sin egen fantasi. Hun har boet i Viby siden december 2010 og har taget initiativ til kunstnergruppen BilledCosmos hos KulturCosmos i Viby. BilledCosmos arrangerer bl. a. Kunstnerkoloni i CosmosHallen, maleworkshops og skiftende udstillinger i CosmosHuset.

Husk at bestille kræmmerstand til Høstfesten 25. august

Ryd loftet, kælderen skuret eller garagen  … og sælg dit overskud på Høstfesten store kræmmermarked

Salget af stande til året store kræmmermarked ved Høstfesten i Viby lørdag den 25. august er godt i gang. Standene er tre meter lange og koster 100 kr. pr. stk. Naturligvis kan man bestille flere standpladser, hvis man har brug for mere plads. Ellers er betingelserne for at være med de samme som tidligere. Kræmmermarkedet er for private og der må sælges brugte varer ikke nyproducerede ting.

Bestilling af kræmmerstand foregår fra hjemmesiden 4130-viby.dk under fanen Høstfest 2018.

Er I flere, der gerne vil være sikre på at stå sammen, så bestil jeres kræmmerstande på samme bestilling.

To gode koncerter slutter Høstfesten 25. august

Høstfestafslutning med et brag

Høstfesten i Viby 25. august slutter med en aftenfest i CosmosHallen. Der er lagt op til det helt store. Folkeklubben, som turnerer land og rige rundt kommer også til Viby Sjælland med deres band. Gasoline er et festband, som går på scenen efter Folkeklubben.

Folkeklubben, er kendt for deres underfundige tekster og melodiske klang, de skal bare høres og nydes, og nu er chancen der for at høre dem i Viby.

Gasoline er et kvindeband, som spiller Gasolinmusik, det er et band med en god gang  rock, så der bliver fest og farver i Cosmoshallen. Det vil i øvrigt være sidste gang, der kan stilles med så stort et show i CosmosHallen, da den bliver revet ned i 2019, for at gøre plads til et nyt fælleshus for kulturhus, biblioteks og lokalhistorisk arkiv. Det hus skal stå færdigt i slutningen af 2020.

Høstfestens aftenkoncerter er fra kl. 20:00 – 24:00. Billetterne kan købes via www.kulturcosmos.dktil 150 kr. i forsalg, billetter i døren vil koste 170 kr.

Arrangementet er planlagt i et samarbejde mellem Ramsø Musikhus og KulturCosmos.

Frivillige til ældremotion søges

Alle har gavn af at motionere – meget eller lidt.

Ældre Sagen Ramsø efterlyser frivillige, som kunne påtage sig at lede andre i stole/ældremotion. Vi ved, at mange ældre ikke får rørt sig nok. Det vil vi gerne
gøre noget ved. Vi ønsker, at der skal være et tilbud for motion i de ældres nærområde, så det er let at komme dertil. Udover at hver enkelt gør det, de kan magte, er det også både sjovt og hyggeligt at deltage.
Vi mangler frivillige i Snoldelev og Bodsbjerggård området. Er det noget for dig, vil du naturligvis blive klædt på til opgaven, og du bliver en del af lokalafdelingens over 100 frivillige, som alle er med til at gøre en forskel.
Har du lyst til at høre mere, så kontakt næstformand Freya Lorentsen, tlf. 2635 4697 eller formand Karen Larsen, tlf. 3082 9646

Afbrændingsforbud i hele Roskilde Kommune

Afbrændingsforbud er stadig gældende, og betyder at afbrænding af Sankt Hans bål er forbudt i hele kommunen. Forbuddet trådte i kraft 12. juni.

Det nedlagte forbud dækker følgende:

Afbrænding af:

 • Haveaffald
 • halm, halmstakke og lign., der afbrændes på marker eller uopdyrkede arealer,
 • affald fra skovbrug,
 • siv og rør, herunder rørskove og enge, lyng, hede- og mosetørv samt
 • bål, bålfade og Sankt Hans bål.
 • Fyrværkeri (udstedte tilladelser til fyrværkeri tilbagekaldes)

Brug af apparater og lign. i det fri, herunder:

 • grill (Brug af grill tillades på fast ubrændbart underlag)
 • ildsteder,
 • apparater og lignende, der fungerer ved forbrænding, f.eks. svejse- eller skæreaggregater, blæselamper, lyskilder, terrassevarmere, ukrudtsbrændere, ildsteder, (undtaget er virksomheder der udfører arbejde efter retningslinerne for varmt arbejde, og med udvisning af særlig agtpågivenhed ved arbejdets udførelse).

Opmærksomheden henledes på forsigtig opførsel i forbindelse med rygning samt bortskaffelse af aske.

 • Lad aske blive i den tillukkede grill
 • Kast ikke cigaretskodder og afbrændte tændstikker bort ud over i dertil egnede beholdere.

Fortsat høj risiko selv med nedbør

Selvom der kommer lidt nedbør de kommende dage vil risikoen fortsat være høj.

Østsjællands Beredskab følger situationen nøje, og vil naturligvis ophæve forbuddet hurtigst muligt.

Masser af motorcykler omkring Viby i weekenden

Der bliver lidt ekstra brum brum på vejene omkring Viby i denne weekend. Det er den lokale Harley Davidson Club på Truelstrupvejen 4, der lægger hus til Midsommertræf for medlemmer fra nær og fjern. Vi venter mere end 150 cykler fortæller Jeanette Hestehave, der er kasserer og medarrangør af det sjællandske træf. Lørdag er der køretur – Roskilde Fjord rundt og det plejer at være et flot syn. Vi kører omkring kl. 11. og ruten er ikke helt fastlagt. Det afhænger af vejr og humør fortæller hun.

Det koster 150 kr at komme ind på festivalpladsen, men det koster jo ikke noget at køre forbi, eller nyde det flotte syn, når vi kører til og fra slutter hun.

 

Skt. Hans på engen er AFLYST!

Der bliver desværre IKKE Sankt Hans Fest på engen ved Dåstrup i 2018, da Roskilde Kommune ligesom hovedparten af landets kommuner har udstedt afbrændingsforbud.

Så giver det ikke mening at tromle folk sammen fortæller arrangerende grundejerforeninger. Det er ærgerligt men helt forståeligt. Vi nyder jo alle samme det gode vejr og kan se hvordan haverne er helt tørret ud.

Vi gemmer kræfterne til næste år og glæder os over den fine danske sommer.

Tilmelding til Høstfest 2018 åbnet

Alle, der vil være sikker på at få en plads i den farverige Høstfest skal melde sig nu.

25. august 2018 skal der igen være Høstfest i Viby Sjælland og nu er der åbnet for tilmeldinger til både kræmmer- erhvervs- og foreningsstande på hjemmesiden 4130-viby.dk under fanen Høstfest ’18.

Det er gratis for Viby Sjællands foreninger og medlemmer af Viby Cityforening at have stand til Høstfesten i Viby. Men tilmelding er nødvendig af hensyn til planlægningen. Kræmmerstande koster som tidligere år 100 kr. pr. stand og de er 3 meter. Erhvervsdrivende, der ikke er medlem af Viby Cityforening betaler 750 kr. for en stand.

Er du erhvervsdrivende og tænker at skulle præsentere dine varer eller serviceydelser eller bare en aktivitet til Høstfesten skal du også tilmelde dig (købe en stand). Især er det vigtigt at forretningsdrivende med butik i gaden melder sig til med en aktivitet, så ikke vi får placeret en anden aktivitet foran butikken.

Alle stande sælges efter først-til-mølle princippet.

Politikere efterspørger input fra flere borgere

Der er gang i borgerinddragelsen i Roskilde Kommune, der den seneste måned har afholdt budgetborgermøder, hvor borgerne er kommet med input til det kommende budget 2019. Nu satser kommunen på endnu mere inddragelse, og er derfor blevet en del af projektet ‘Vores Stemmer’, der har til formål at forny mødet mellem borger og politiker i Danmark.

Roskilde Kommune har igangsat et arbejde, som skal sikre, at borgerne i fremtiden bliver inddraget endnu mere. Den seneste måned er borgerne blevet taget en tur med i politikernes maskinrum med udgangspunkt i næste års budget, og nu indleder kommunen et samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen.

–       Borgere derude er specialister på deres områder, og med deres input kan vi gøre det endnu bedre. Når vi inddrager borgerne, handler det om at opbygge stærke fællesskaber, som giver mening for borgerne. Det handler om at skabe løsninger sammen med borgerne i stedet for at tænke løsninger for borgerne, det er budgetborgermøderne et godt eksempel på, siger borgmester Joy Mogensen.

Projektet ‘ Vores stemmer’ er endnu en måde at sikre nye input, der kommer fra mennesker uden for rådhusets mure. Formålet med projektet er at forny den demokratiske samtale og selve mødet mellem lokalpolitikere og borgere. Der bliver med andre ord mulighed for at diskutere med naboer og ildsjæle fra lokalsamfundet, hvad der er deres vigtigste værdier og gode ideer – og samtidig giver det politikerne et klart billede af, hvad der optager borgerne mest.

‘Vores stemmer’ er et helt nyt koncept i Danmark, og det der driver projektet er en grundlæggende tro på, at alle gerne vil engagere sig og have indflydelse på det samfund, de lever i. Princippet bag rekrutteringen af deltagerne til borgermøderne er, at deltagerne så vidt muligt skal afspejle befolkningen i den kommune, hvor mødet afholdes. Det gøres ved, at et tilfældigt udsnit af befolkningen udvælges til at deltage i mødet. Der vil blive arbejdet målrettet på, at deltagerne så vidt muligt afspejler befolkningen samtidig med, at dem, der er inviteret og ønsker at tilmelde sig, har mulighed for det.

–       Vi skal turde lytte til hvilke værdier, der er vigtigst for borgerne selv og for fællesskabet. Det handler om at mobilisere alle tilgængelige ressourcer og bede om input i form af viden og ideer til at udvikle de bedste løsninger. Det giver os et bedre udgangspunkt, når vi eksempelvis skal prioritere næste års budget, siger borgmester Joy Mogensen.

I Roskilde Kommune er der et ønske om at inddrage borgerne så tidligt som muligt,  så borgernes input kan få reel betydning for indholdet i beslutningerne.

Det forventes, at ‘ Vores stemmer’ afvikles i starten af 2019, men der er allerede den 18. juni, kl. 18.30-21.30 i Jyllingehallerne mulighed for at komme med input og gode ideer samt få et indblik i det politiske maskinrum, når der igen er borgermøde om budget 2019. Det er ligeledes muligt at stille forslag til byrådet via kommunes hjemmeside.

Lokalplan for bymidten

Kommunens Plan- og Teknikudvalg har begyndt arbejdet med en ny lokalplan for den centrale del af Viby. Planen skal samle bibliotek, borgerservice, Kultur-Cosmos og Lokalhistorisk Arkiv i et nyt fælles hus på ”Cosmosgrunden”. Der bliver også plads til en ny dagligvarebutik og boliger.
Helt konkret vil lokalplanen give mulighed for, at:

 • Der kan bygges et nyt bibliotek- og kulturhus på Søndergade hvor mejeriet i dag ligger.
 • En dagligvarebutik kan bygges mod Tofthøjvej, med boliger på 1.sal samt udvalgsvarebutikker og lægeklinik omkring Torvet i stueetagen.
 • Søndergade 13 (det nuværende Kulturcosmos) bevares, og det kan evt. anvendes til iværksætterhus.
 • Søndergade 15 kan nedrives, og en ny bolig opføres med respekt for Søndergades gadeprofil og arkitektoniske karakter.
 • På den sydligste del af Cosmosarealet kan bygges almennyttige familieboliger i 1½ – 2 etager.
 • Når biblioteket er flyttet, kan den grund bebygges med en blanding af ældreegnede boliger i 2-3 etager. Alle boliger opføres som almennyttige.

Lokalplanforslaget forventes behandlet i sommeren 2018 og endeligt vedtaget inden udgangen af 2018.  I offentlighedsperioden kommer der et borgermøde.

Find lokalplanforslaget her

Fernisering på “Skyer” lørdag kl. 11.

Marianne Fogtmann har malet natteskyer

Skyer og kunstnerkoloni i Cosmos

KulturCosmos’ egen kunstnergruppe, BilledCosmos, har på lørdag 9. juni kl. 11 fernisering på en ny udstilling i CosmosHuset, Søndergade 13 i Viby Sj. Denne gang er emnet ”Skyer”. Den afløser husets akvareludstilling, der har kunnet ses de sidste par måneder i cafetiden tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14-17.

Udstillingen indeholder spænder over de sommerlige skyer, de mørke natteskyer og flere andre skyfortolkninger. Billederne vil hænge i CosmosHuset sommeren over.

Midt i juli rykker BilledCosmos-gruppen ind i CosmosHallen, hvor der for fjerde år i træk vil være Kunstnerkoloni for alle med en række forskellige workshops. Det foregår onsdag 11. juli, torsdag 12. juli, fredag 13. juli og mandag 16. juli samt tirsdag 17. juli. Alle dage kl. 11-16. Det koster 20 kr. pr. deltager pr. dag. Børn under 10 år skal følges af en voksen, som også har lyst til at lege med. Programmet for Kunstnerkolonien kan hentes i CosmosHuset i cafetiden eller ses på www.kulturcosmos.dk

Ældresagens frivillige fik æresbevisning

Viby har mange frivillige og nogle skiller sig ud med det lange seje træk

Torsdag den 24. maj 2018 var 80 frivillige fra Ældresagen Ramsø lokalafdeling samlet til den halvårlige sammenkomst for frivillige i Syv Sognegård i Viby. Ramsø lokalafdeling er blandt landets mindste afdelinger men ligger i toppen når det gælder flest frivillige medlemmerne i Ældresagen. Der er i alt 123 frivillige tilknyttet. Det siger noget om Viby som lokalsamfund.

Samme dag blev der endnu engang uddelt æresbevisninger i form af “nåle” og blomster for dem som har været frivillige i ti år. Det er Lenda Petersen, Hans-Jørgen Nielsen, Ove Laursen (på billedet) og Lene Hansen (som ikke var til stede), som tak for indsatsen i forbindelse med et godt liv som ældre.

Dagen sluttede med at formanden for sundheds- og omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, Morten Gjerskov, fortalte om Kommunens tiltag og holdning til ensomhed og ældreomsorg. Bestyrelsen i Ældresagen Ramsø ser frem til et positiv samarbejde med Kommunen om at forbedre rammerne på det område.

 

Viby Folkefest 9. juni 2018

Kom gratis til en ægte Byg-selv-fest lørdag den 9. juni kl. 12-22 på Viby Torv.

Festen skaber vi i fællesskab med skulpturafsløring, forskellige workshops, fællesspisning og musik. Workshopperne spænder over blomsterdekorationer, kridtkunst, byrumspynt, guitarlab, musikalsk legeplads, cykeltjek og folkecykeltur til Klosterskoven, scenebygning og alt derimellem.

Vær’ med fra start til slut, hop med på en workshop eller stød til ved middagen og hjælp med oprydning. Du bidrager med dit engagement og gode humør og betaler kun, hvad din mad og drikkevarer koster.

Kom og vær med til at skabe en folkefest, der sætter fokus på bymidten og alle dens potentialer.

Borgermester Joy Mogensen kommer og åbner ballet kl. 12 på Viby Torv.

Skulpturafsløring med Mætte My Stik

Efter åbningen bliver Vibys nye Skulptur afsløret. Den er tegnet og designet af kunster Mætte My Stik fra Troldekunst. Skulpturen er udviklet specielt til Viby og skal fejre/illustrere det specielle fællesskab og den flyvende udvikling, som er i Viby.

Workshop med GivRum

Få mulighed for at bygge den bymidte, du kunne tænke dig for fremtiden. GivRum som er en moderne byudviklingsorganisation stiller materialer og god stemning til rådighed. I forvejen har nogle lokale unge arbejdet på prototyper, som også vil være at se på dagen. GivRum arbejder med udvikling af lokalesamfund og har været drivkraft i både internationale og nationale projekter. De er ofte rådgivere til kommuner og stat.

Workshops og Musikalsk legeplads

BilledCosmos er også med på dagen og står for to workshops; den ene om kridtkunst på den tomme mejeribygning og den anden om Byrumspynt. Der vil være materialer til rådighed og man kan deltage i det omfang, man ønsker.

Derudover har Blomstersnekeriet og Jespers Cykler en workshop hver. I Blomstersnedkeriet kan du være med til at fremstille blomsterdekorationer, som skal på bordene til fællesspisningen. Efter festen kan man tage sin dekoration med hjem. Hos Jespers Cykler kan du tage din cykel med og i fællesskab med andre deltagere få vejledning i at gøre den klar til en cykeltur og evt. allerede køre med på Folkecykelturen til Klosterskoven samme eftermiddag. Fra Stationspladsen til Torvet vil hele dagen være mulighed for at afprøve den musikalske legeplads og sætte Vibe-spor med maling. I CosmosHallen vil Bibliotekets GuitarLab være at finde. Her kan du tage din guitar med og få den finjusteret. I løbet af eftermiddagen hjælpes vi med at stille borde og stole klar til fællesspisning og musik. Du kan også hjælpe med at gøre scenen klar.

Fællesspisning

Til fællesspisningen kan du medbringe din egen madkurv eller handle de gode folkefest-tilbud i Meny. Du kan også hente mad fra den lokale Café Kaffekoppen eller en af pizzaria’erne. Alle muligheder er i gå-afstand.

Musik

Musikprogrammet er nu offentligt. Her får du fornøjelsen af Cecilie Bielefeldts skønne toner. Hun tager både cello og guitar med og går på kl. 19.00. Bagefter er der oneman-show med Henrik Ward Poulsen kl. 20.00 og optræder B-siden på scenen kl. 21.00. B-siden er en pop-kvartet, som spiller dansk folkelig musik med glade, gennemtænkte og kreative tekster. Per dags dato kendes de bedst for deres debutalbum “Eventyret Begynder” og mere end 30 koncerter i Roskilde og omegn. Heriblandt supportgigs for både Katinka og Hjalmer.

Folkefest som forskning

En folkefest er en god måde at iscenesætte, hvordan gode fællesskaber bliver til. Det har et forskerteam fra RUC set potentialet i. Folkefesten er på den baggrund en del af et europæisk forskningsprojekt med titlen Capa.City, hvor KulturCosmos er blandt de udvalgte aktører, som studeres nærmere.

 Viby Folkefest præsenteres i et fællesskab af KulturCosmos, Roskilde Bibliotekerne, Viby Cityforening, RUC, Urban Europe, GivRum og Troldekunst.dk.

Programmet kan læses på www.kulturcosmos.dk og udleveres også til Folkefesten

PROGRAM:

12:00 Velkomst ved Borgmester Joy Mogensen

12.15 Skulptur-afsløring med Mætte My Stik

12:30 Workshops og musikalsk legeplads

17:00 Udstilling af Vibys bymidte

18:00 Fællesspisning

19:00 Musik

22:00 Fælles oprydning

 

Parkvej trafiksikres

Der køres alt for stærkt på Parkvej i Viby …

Ud over de tre statslige projekter herunder, har Plan- og Teknikudvalget også prioriteret en række mindre projekter for cyklisterne i 2018. Blandt andet trafiksikring og cykelsti på Parkvej i Viby. Det er det arbejde vi ser i gang netop nu. 
Af de 10. mio. kr. Plan- og Teknikudvalget har besluttet, i år skal bruges på bedre trafiksikkerhed er halvdelen af pengene øremærket til cyklister og andre bløde trafikanter. Staten lægger yderligere 4.5 mio. kr. oveni – bl.a. for at gøre Københavnsvej i Roskilde til supercykelsti.
”Tilskuddet fra staten er givet til tre konkrete projekter, som jeg tror rigtig mange bliver glade for og kommer til at bruge meget,” siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Tomas Breddam.

”Sammen med Høje Taastrup, Albertslund, Brøndby, Rødovre, Frederiksberg og Københavns kommuner har vi fået tilskud fra staten til en samlet supercykelsti, som hedder ”Roskilderuten”. I Roskilde betyder det, at cyklerne bliver prioriteret på Ny Østergade og Københavnsvej ud til grænsen til Høje Taastrup kommune. Det sker bl.a. ved gennemførte fortove ved sidevejene og trafiksignaler specielt for cyklister. Men ruten vil fortsætte ind mod København, så jeg tror rigtig mange cykelpendlere bliver glade for det”, siger Tomas Breddam.

”Det andet projekt, hvor vi har fået tilskud, er til at opgradere cykelparkeringen specielt i Roskildes bymidte. Vi ved, at ca. 36 % af alle indkøbsture i bymidten sker med cykel, og det tal vil vi gerne øge. Vi har i samarbejde med handlen fundet 32 steder i bymidten, hvor der er behov for udvidelse eller renovering af cykelparkeringen. Nogle steder løfter vi yderligere serviceniveauet med overdækning og forbedrede parkeringsforhold for lad- og elcykler,” fortæller formanden.

”Det tredje projekt, vi har fået penge til, er i Gadstrup. Her vil vi gerne gøre det hurtigere og nemmere at skifte mellem bus og tog, så Gadstrup Station bliver et godt udgangspunkt for pendling mod Roskilde. Det vil vi gøre i dialog med de lokale borgere med fokus på med gode vente- og skiftefaciliteter med et bedre busstoppested, cykelparkering, skiltning og bedre belysning,” forklarer Tomas Breddam.

 

Fuldt hus til budgetmøde i Viby

Cafeen i Viby Idrætscenter var stuvende fuld til aften, da Roskilde kommune havde inviteret til borgermøde om kommunens kommende budget. Borgere, byrådmedlemmer og kommunalt ansatte fyldte lokalet til bristepunktet. Det bliver et borgermøde som I aldrig har set det før, indledte borgmester Joy Mogensen og satte alle ind i hvordan kommunen bruger penge i dag. Derefter gik arbejdet i gang med at forholde sig til forskellige spareforslag i hver gruppe. Efter en pause kom endnu en sparerunde med nye forslag på bordet. Snakken gik lystigt ved bordene og selvom emnerne var alvorlige nok var der god stemning i hele lokalet.

Roskilde Kommune holder i alt tre af disse budgetmøder. Viby-mødet var det andet og det indtil nu bedst besøgte. Budgetmøderne med borgerne skal klæde de 31 byrødder på til budgetforhandlingerne.

Top