Endelig gang i byggeriet på Vandgranen

Næsten et helt år har byggeriet stået stille på Vandgranen i Viby. Nu sker der endelig noget!

Vandgranen er navnet på den tidligere industrigrund og erhvervsejendom, der har været benyttet til vognmandsvirksomhed (tidl. Industrivej). Nu skal det område endelig omdannes til boligområde. Fischer Ejendomme A/S går snarest i gang med at opføre de planlagte 41 rækkehuse i Viby Sjælland. Placeringen er perfekt, stort set midt i byen og tæt ved både indkøb og station. Når byggeriet har stået stille, er det fordi bygherren har ventet på den endelige byggetilladelse fra Roskilde Kommune. Og den kom lige før jul, så nu kan vi endelig gå i gang fortæller en glad Christian Fischer.

Alle boligerne kommer til at fremstå med gulve i laminatparket og klinker i badeværelse. Vi installerer gulvvarme i hele huset, og der kommer skabe i alle værelser der ligesom badeværelses- og køkkeninventaret er af vanlig god kvalitet fra HTH. Boligerne bliver generelt meget lyse og indretningsvenlige. Boligerne udlejes med keramisk komfur og emhætte installeret. Øvrige hårde hvidevarer skal selv medbringes, alle installationer er dog ført frem (el, vand og afløb), så installation er ligetil.

Alle boliger får egen skøn have samt redskabsrum og privat parkering i umiddelbart nærhed af boligen. Opførelsen forventes at gå i gang snarest og forventet første indflytning bliver lige efter sommerferien 2018.

Vil man skrives på ventelisten til et af de nye rækkehuse kan det gøres på ventelisten her

Viby Cityforening inviterer til dialogmøde om Skousbo

Det går for langsomt med salget af Skousboarealet

Der sker for lidt, eller helt nøjagtigt ingenting. Noget står åbenlyst i vejen for at storparcellerne bliver solgt, og udviklingen af boligområdet kan komme i gang, fortæller formand for Viby Cityforening, Marianne Pedersen. De sten må vi have ryddet af vejen. Vi tror på dialog som middel til det. Der er noget der ikke når sammen og nu må vi finde ud af om det er politikernes krav til økonomien, bygherrernes ønsker til samme eller kravende i lokalplanerne, der spærre for udviklingen. Derfor har vi som Handels- og erhvervsforeningen i Roskilde Syd, inviteret politikere, kommunens specialkonsulenter/embedsmænd og foreningens medlemmer til dialogmøde om Skousbo.

Vi ser jo at grunde i Lejre og Køge går som varmt brød og forstår ikke at grunde her i det sydlige Roskilde, lige op til stationen med bare 35 minutter til hovedbanen ikke for længst er solgt. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Viby Cityforening er lidt utålmodige efter at få gang i den længe lovede udvikling.  Vi bidrage gerne konstruktivt og derfor venter vi os meget af dialogmødet, der afholdes allerede her i udgangen af januar. 

Gratis svømning på alle Viby Svømmeklubs voksenhold i uge 3

Viby Svømmeklub indbyder til “Swim Week”

Kom gratis i Viby Svømmeklub til Swim Week i uge 3 (15.1.-21.1.). Hele ugen åbner Viby Svømmeklub dørene, så du gratis kan prøve, om et af svømmeholdene er noget for dig. Bare mød op – alle kan være med. Se hvilke hold du kan prøve vorespuls.dk/swimweek

Kik under B for  holdene i Borup aktivitetshus,

Kik under R for holdene i Lysholmbadet, Maglegårdsbadet og Sct. Jørgensbadet.

Der er 16 forskellige hold at vælge imellem og garanteret også et hold, der passer dig.

Nye forpagtere til café i Viby IF fundet

Viby Sj. Idrætscenters Cafeteria får nyt forpagterpar pr. 1. januar. Og det er kendte ansigter, der tager over. Der er nemlig forhandlet en aftale på plads med Clean Company. Bag firmaet står Heidi og Jim Hougaard. De fleste idrætudøvere i Viby vil allerede kende Jim Hougaard, da han i knap tre år stået for rengøring og opsyn af hallen.

Det er en gammel drøm at starte egen café, fortæller Jim. Han og hustruen kender hallen rigtig godt og kunne se nogle muligheder for at lave en rigtig café i stedet for et cafeteria.

Næstformand i Viby IF, Dan Olsson, tilføjer med et glimt i øjet: Vi er glade for, at det netop er Heidi og Jim som har lyst til, at prøve kræfter med opgaven – de kender alt til os bøvlede idrætsudøver i VIF, og miljøet omkring idrætscentret – man kunne få den tanke – at vi kan lide hinanden.

Viby Sjælland får Café

Café Kaffekoppen åbner i Viby

Søndergade 1E (med indgang fra skolegade) bliver rammen om ny café i Viby Sjælland, som slår dørene op for første gang søndag 10. december kl. 10-14. Der er gratis Gløgg og æbleskiver til de voksne og kakao og æbleskiver til børnene på åbningsdagen. Vi vil gerne sige pænt goddag til alle der har lyst og tid i denne travle juletid, fortæller Christina Sander Schønemann, der står bag cafeen. Cafe Kaffekoppen er stedet for den der bare vil nyde en god kop kaffe, et lækkert stykke kage eller en let frokost i hyggelige omgivelser. Vi håber at kunne bliver stedet man mødes i Viby og glæder os vildt til at slå dørene op.

Åbningstiderne bliver:

Tirsdag-torsdag: 6.45-17.30

Fredag: 6.45-19.00

Lørdag-søndag: 10.00-15.00

Mandag: lukket

Følg Café Kaffekoppen på Facebook

Byens flagstang blev hvidvasket

Det er et alsidigt job at være medlem af bestyrelsen i Viby Cityforening.

I flere uger har det handlet om julelys og udsmykning af stationsbyen og planlægning af juletræets pyntning sammen med byens daginstitutioner og selve tændingen af træet.

I dag handler det så om vask af byen flagstang. Dødsygt job, men det skal jo gøres og hvorfor så ikke få noget sjovt ud af det – og gøre det i fællesskab?

Viby Sjællands store flagstang, der tidligere stod mellem et par store træer i Søndergade er taget ned, fordi der bliver lavet ny belægning og skal sættes både lysmast og plantes nye træer, der hvor den stod. Flagstangen skal derfor flyttes og så var det passende at den også blev vasket.

Den store flagstang får placering lidt tættere på stationspladsen og bliver opsat igen samtidig med at de sidste nye træer bliver plantet. Flagstangen forbliver dermed i Søndergade, men kommer til at stå lidt mere frit og synligt. Og naturligvis kommer juleflaget op, så snart flagstangen er på plads.

Viby Cityforening er handels- og erhvervsforening i Viby Sjælland og helt igennem frivillig forening og står bl.a. bag Høstfesten i Viby og hjemmesiden www.4130-viby.dk.

 

Til flagstangsvasken fik bestyrelsen god hjælp af Jesper Jensen fra Jespers Cykler, der beredvilligt lagde spand, vand og børster til.

På billedet tv ses fra venstre: Jesper Jensen (Jespers Cykler) og Betina Sørensen i færd med at vaske.

På billedet i midten ses fra venstre: formand Marianne Pedersen (PE-DESIGN), Inga Skjærris (Viby IF), Maiken Sørensen (Blomstersnedkeriet), Betina Sørensen (BS bogføring), Marianne Vosgerau (Boligmægleren) og Jørgen Abildgaard (Realmægleren).

På billede th ses Jesper Jensen og Jørgen Abildgaard i gang med at skrubbe flagstangen.

 

Roskilde Kommunes landsby og bydelspris 2017

Skulpturpark på vej til Viby

Toftehøjens beboerforening har ansøgt Roskilde Kommunes landsby og bydelpris 2017 om midler til at lave en skulpturpark. Skulpturparken skal kunne anvendes af bl.a lokale kunstnere som har behov for at udstille egne værker. Parken skal være tilgængelig for alle borgerne i Viby, og er tiltænkt et område hvor man tidligere lavede mange forskellige udendørsarrangementer. Beboerforeningen blev tildelt 50.000 kr. som blev overrakt ved en lille ceremoni på Rådhuset den 29. november.

Borgmester Joy Mogensen overrakte prisen til de fremmødte beboere og formand Inga Skjærris. Ialt kommer skulpturparken til at koste i omegnen af 150.000 kr. Vi har allerede 40.000 kr. på kontoen, og med dette bidrag er vi endnu tættere på målet fortæller en glad Inga Skjærris.

 

Så kom der julelys til Viby Sjælland

Lys i den gamle eg

Samtidig med at juletræet blev tændt på torvet søndag eftermiddag blev der også sat strøm til resten af Viby Sjællands julelys.

Nyt i år er lyssætningen af den gamle eg og træerne omkring stationspladsen i Viby. Det er Viby Cityforening der står bag og i år har valgt at sætte nye LEDkæder på træerne omkring den nyrenoverede stationsplads. Det er Roskilde Kommunes gartnere, der har kunne ses som klatrenisser i træerne, i færd med at montere de mange kæder.

Giv et bidrag til julelys

Måske tænker du at julelys i byen ligesom nullermænd bare kommer af sig selv? Så vil Viby Cityforening godt afsløre, at der foruden mange penge til materialer og ekstraudstyr, også ligger rigtig mange frivillige timer bag og i år tilmed en ansøgning til Banedanmark (fordi et par af træerne er deres). Hvis du synes det er flot, eller synes at vi næste år skal finde på endnu mere julelys i Viby, så kan du give et bidrag. Alle beløb er velkomne. Vi arbejder efter princippet mange bække små … og tror på at vi i fællesskab kan skabe et endnu smukkere julepyntet Viby. Giver du mere end 1000,- kr. udskriver kassereren en faktura.

Send dit bidrag til Viby Cityforenings konto i Nordea: 2282 – 0725955715

Eller MobilePay: 44469

Husk at mærke dit bidrag: Julelys

Tre lokale kandidater blev valgt

Roskilde Syd bliver repræsenteret med tre lokale kandidater i kommende byrådsperiode.

Flere borgere i syd stemte lokalt ved kommunalvalget i torsdags og det betyder at Henning Sørensen fra Socialdemokratiet, Jeppe Trolle fra de Radikale og Jette Tjørnelund fra Venstre fik flotte personlige stemmetal og opnåede valg til Roskilde Byråd. Dertil kommer et par byrådsmedlemmer, der tidligere har boet i Viby: Poul Lindor Nielsen og Gitte Kronbak Nielsen, der nu begge bor i Roskilde, men også opnåede valg til kommunalbestyrelsen.

Socialdemokratiet fik absolut flertal ved valget og sidder på 16 af 31 mandater, men har et indledt bredt samarbejde med alle partier. God arbejdslyst til alle valgte – og tak til alle jer, der stemte lokalt!

Juletræet tændes på søndag

Mød talstærkt op og tag bare hele familien med.

Viby Cityforening inviterer til juletræstænding på søndag kl. 16. Der er stort julemarked i Cosmoshallen allerede fra kl. 12.

Husk dine gamle briller …

På alle valgstederne i Roskilde Syd samler Lions gamle briller. Der er sat en plastikkasse op, hvori du kan aflevere dine brugte briller. Brillerne samles sammen og sendes til Afrika, hvor der er hårdt brug for dem.

Læs mere om projektet på www.lions.dk

På forhånd tak for dit bidrag.

Af sted, af sted til valgurnerne …

Hen og sætte dit kryds

I dag tirsdag 21. november er der valg til kommunalbestyrelsen, regionsrådet – og ældrerådet (for dem der er over 60 år). Nu er det af sted, af sted til valgurnerne og sætte ét kryds og kun ét. Ikke noget med at skrive små hilsner til kandidaterne eller skæld ud over den førte politik, for så bliver stemmesedlen kendt ugyldig. Kun ét kryds på hver stemmeseddel.

Stemmestederne åbner kl. 8.00 og lukker klokken 20.00, så der bør være rigeligt tid til at nå det i løbet af dagen.

Og tag bare naboen med. Lad os i fællesskab bringe stemmeprocenter i Roskilde Syd op.

 

Sofavælger er det fejeste man kan være …

 

Det er dit valg

Jeg er stadig imponeret af min gamle samfundsfagslærer i folkeskolen, “Mortensen”. Jeg tænker på ham hver gang, der er valg. Han satte os unger ind i demokratiets finurligheder. Han smurte tavlerne fulde af partiernes ja eller nej (og de radikales “ved ikke”) til diverse hotte emner i sirlige skemaer. Jeg er, nu som voksen, stadig imponeret over at han kunne, den gang i 70’erne hvor der var mange partier og mange hotte emner … Mortensen forlangte at vi tog stilling. Vi skulle ikke være enige og det var vi heller ikke. Vi diskuterede Atomkraft, ungdomsarbejdsløshed, indoktrinering, rødstrømper, ligestilling og meget andet, så det raslede.

Til gengæld så nærmest råbte han ud over forsamlingen, at vi måtte blive til lige hvad vi ville, skorstensfejere, skolelærere, ingeniører, arbejdsløse eller statsministre – BARE IKKE SOFAVÆLGERE! For det var i hans optik det tarveligste man kunne synke til. Det ville svare til, at man i en krig trillede kanonkuglerne over på modstanderens bane, at man havde givet op. Eller gav sin værste fjende sin stemme. Det var usselt, det forstod vi – og fortalte vores forældre, hvis de fx synes at Glistrup-virakken havde forpludret dansk politik så meget, at de overvejede slet ikke at stemme. Jeg tror vi fik mange af vores forældre til stemmeurnerne med Mortensens vise ord.

I tilgift fik vi så forklaret partiernes forskellige opstillingsformer, om det var sideordnet opstilling, eller listeopstilling og hvad det betyder for tildelingen af parti-liste-stemmerne. Vi fik forståelse for personlige stemmers vigtighed og vi fik udredt valgforbundene, der også dengang i 70’ernes Rødovre gav anledning til panderynker. Kunne man stemme på SF og risikere at ens stemme blev til en konservativ stemme? Det forstod vi ikke. Men hvis alternativet var, at det var en stemme på borgmesteren, der lukkede svømmehallen i sommerferien, når vi havde allermest brug for den, så var det måske ok? Politik ER rigtig svært – og det er ikke blevet nemmere med årene.

Jeg håber du tager stilling – så vi ses ved stemmeurnen tirsdag i næste uge.

Det er også dit valg!

 

 

Stem personligt – stem lokalt

Størst mulig indflydelse på eget lokalområde.

Her på 4130 vil vi godt slå et slag for to ting. For det første at du går hen og stemmer den 21. november – eller får det overstået pr. brevstemme inden, hvis ikke du kan den 21. Hver stemme tæller – også din! De yderste mandater i byrådet sidder på ganske få stemmer flere, end dem der lige netop ikke bliver valgt. Det andet slag slår vi for, at du stemmer personligt og lokalt. Ved kommunalvalget i 2013 blev Roskilde Nord repræsenteret med 6 kandidater i byrådet, Roskilde Syd med 1 kandidat. To af kandidaterne fra syd manglede ganske få stemme i at være valgt.

Vi blander os ikke i hvad du stemmer. Du må stemme rødt, pink, grønt, blåt, orange eller lilla. Bare du stemmer! Og så fortæller vi dig, at det har indflydelse på dit helt nære lokalområde, at det er repræsenteret af kandidater, der har deres daglige gang her. Derfor opfordringen til at kikke de lokale kandidater ud … Sæt skub i udviklingen af hele Roskilde kommune med flere byrådsmedlemmer fra syd.

De lokale kandidater er:

A: Anne-Dorte Nyggard, Assendløse

A: Henning Sørensen, Viby Sjælland

B: Jeppe Trolle, Viby Sjælland

C: Frode Lund, Gadstrup

F: Rita Thorsen, Viby Sjælland

V: Jette Tjørnelund, Viby Sjælland

V: Villads Sørensen, Gadstrup

Ø: Lars Engholm, Viby Sjælland

Ø: Stine Birk Andersen, Gadstrup

Nu har du små to uger til at lære dem og deres politiske visioner at kende. Stop dem bare, når du møder dem på gaden, i toget eller i idræthallen. De har dels selv noget på hjerte, dels vil de gerne lytte til dine ideer til de næste fire år for Roskilde Kommune.

Stort valgmøde i Viby

Kom og mød både spidskandidater og lokale kandidater til stort valgmøde i Viby Sjælland tirsdag 7. november kl. 19.00 i Viby Idrætscenter. 

Det er Viby Idrætsforening og Viby Cityforening, der inviterer i fællesskab og byder op til lokal debat med de kommende byrådskandidater forud for kommunalvalget 21. november 2017.

Er du det mindste i tvivl om hvad du skal stemme, er der god grund til at dukke op og blive klogere på fremtidsvisionerne for såvel kommune som lokalområde. Alle partier stiller med kandidat til panelet og der bliver mulighed for at stille spørgsmål efter partiernes korte oplæg.

I panelet deltager: Joy Mogensen (A), Jeppe Trolle (B), Lars Lindskov (C), Rita Thorsen (F), Knud Damgaard (I), Bent Jørgensen (V), Merete Dea Larsen (O), Jonas Paludan (Ø), Lene Lindkvist Okholm (Å)

Derudover deltager også de lokale kandidater: Anne-Dorte Nyggard (A), Henning Sørensen (A), Frode Lund (C), Jette Tjørnelund (V), Villads Sørensen (V), og måske der kommer flere til …

Tag bare naboen med. Drikkevarer kan købes.

 

Gratis koncert og Åbent-hus hos CP

Tag hele famillien med …

Torsdag 2. november er der en helt unik mulighed for at kikke indenfor hos én af Viby Sjællands virksomheder. Det CP på Grønningen, der holder Åbent-Hus og lægger hus til en spil-dansk-uge-2017-koncert med Rasmus Hedeboe. Der er åbent hus fra kl. 15, lidt godt på grillen og koncert kl. 17-18. Alle er velkommen. Der er lagt op til en hyggelig eftermiddag.

Rasmus Hedeboe er professionel guitarist, sanger og sangskriver. Uddannet guitarist på Rytmisk Musikkonservatorium i 1999. Har siden skrevet sange på både dansk og engelsk med div danske og udenlandske artister og sangskrivere. Kapelmester for Lars H.U.G. og Johnny Logan og har spillet guitar med Nikolaj og Piloterne, Lis Sørensen, Burnin Red Ivanhoe, Tobias Trier oma. Har produceret sange for bla. Jakob Sveistrup, Christina Boelskifte og Anna Faroe.

Har været en del af Danmarks musikermiljø siden starten af 90’erne, med et enkelt afbræk i år 2000, hvor han boede og turnerede i USA. Rasmus Hedeboe udgav i 2004 debutalbummet “Kommet For At Blive” og har siden skrevet og produceret for bla. Jakob Sveistrup, Anna Faroe mfl. I 2016 kom EP’en København – sange fra hverdagen, hvor singlerne “Tiden Forsvinder” og “Aftryk” blev flittigt spillet på P4.

Nedtælling til kommunalvalg 2017

Om fire uger skal hele Danmark til valg

Tirsdag den 21. november skal vi igen til stemmeurnerne og sætte vores X. Det har i flere dage allerede været muligt at brevstemme, hvis man nu ikke er hjemme på valgdagen. Læs mere på Roskilde Kommunes hjemmeside om hvordan. Her på 4130-Viby.dk vil vi godt slå et slag for de lokale kandidater. Her er de listet i parti-alfabetisk-orden:

A: Anne-Dorte Nyggard,

A: Henning Sørensen

B: Jeppe Trolle

C: Frode Lund

F: Rita Thorsen

V: Jette Tjørnelund

V: Villads Sørensen

Ø: Lars Engholm

Ø: Stine Birk Andersen

Nu har du små fire uger til at lære dem og deres politiske visioner at kende. Stop dem bare, når du møder dem på gaden, i toget eller i idræthallen. De har dels selv noget på hjerte, dels vil de gerne lytte til dine ideer til de næste fire år for Roskilde Kommune.

Mød også op til Viby Idrætsforening og Viby Citiforenings store valgmøde i Viby Idrætscenter tirsdag 7. november kl. 19-21.30

Skolevej lukket fra mandag

Roskilde Komune begynder mandag på mangelopretning af stationpladsprojektet. Det drejer sig om overkørslen på skolevej samt noget af chausséstensborten langs Søndergade.

Da betonen i overkørslen skal have tid til at hærde betyder det at Skolevej vil være lukket i uge 42 og 43 og der vil være skiltet med omkørsel.

Modelteaterweekend i Viby 7.- 8. oktober

I weekenden 7.- 8. oktober er der international modelteaterfestival i Viby for både voksne og børn.

Teatergrupper fra flere lande kommer til byen og viser deres forestillinger. De stiller deres små, fine papirscener op på Viby Kro, hos Boligmægleren, i CosmosHallen, i CosmosHuset, på Biblioteket og på Omsorgscenteret Toftehøjen. Modelteaterfestivalen er arrangeret af KulturCosmos i partnerskab med RoskildeBibliotekerne og Dansk Modelteater Forening.

De seks deltagende teatre spiller syv forestillinger, som alle vises flere gange. Præcis hvor og hvornår fremgår af programmet for festivalen. Alle forestillinger er gratis, men man gør klogt i at sikre sig gratis billetter, som kan hentes i CosmosHallen efter kl. 10 lørdag, når borgmester Joy Mogensen og Martin Spang Olsen, formand for Dansk Modelteater Forening, har åbnet festivalen.

Festivalen byder ikke alene på teaterforestillinger. 

I CosmosHallen er der udstilling om modelteatre gennem tiderne, salgsbod og cafe. Og for børn og andre teaterinteresserede er der workshop, hvor man kan bygge sit eget lille teater. I forbindelse med workshoppen er der opstillet to modelteatre, man kan kigge nærmere på. Her spilles også forestillinger.

I CosmosHallen vil Tonny Reimann, der er idemand til modelteaterfestivalen i Viby, demonstrere lyssætning for modelteatre. Han har siden sin barndom været optaget af denne teaterform.

På Viby bibliotek bliver der foredrag af Per Brink Abrahamsen om hans samarbejde med Dronningen om forestillingen Skibsdrengen, og Martin Spang Olsen viser klip fra sin dokumentarfilm om modelteater.  

Lørdag aften holdes der debatsession på Viby Kro om modelteatrets fremtid i forbindelse med en festmiddag for de deltagende teatergrupper og andre teaterinteresserede gæster.  Til dette arrangement kan der købes billet via www.kulturcosmos.dk.

Forestillinger

My Fair Lady // Joli’s Papirtheater (DE)

The Wild Swans // Sarah’s Paper Theatre (UK)

Swanlake // Het Vischmarkt Papieren Theater (NL)

Før Cannae // Fiona Modelteater (DK)

Svinedrengen + Prinsessen på ærten // Fiona Modelteater (DK)

En Festaften i Tivoli // Sundby Modelteater (DK)

SOS …Italia // Papiertheater Heringsdorf (DE)

Foredrag

Per Brink Abrahamsen // Dronningen og Skibsdrengen

Martin Spang Olsen // Et liv med Modelteater og filmfremvisning

Tonny Reimann // En workshop om lyssætning

Aktiviteter 

Workshop for børn og andre teaterinteresserede

– lav dit eget modelteater

 

Udstilling

Billeder fra Per Brink Abrahamsens samarbejde med Dronningen

Modelteatre gennem tiden

Salg af udstyr og flere café’er 

Debatsession med festmiddag

– modelteatres fremtid –

 Ordstyrer: Kathrine Krone

Paneldeltagere: Martin Spang Olsen, Jytte Abildstrøm, Lise Dybdahl-Müller, Per Brink Abrahamsen samt Emma Silja Sångren

Pris

Gratis adgang til forestillingerne

(Debatsession med festmiddag: 300 kr.)

Hvad sker der på torvet i Viby?

I dag vrimler det med gule mænd på torvet og stationspladsen i Viby. Det er fordi der bliver plantet stauder  og græsser i de nye bede på hhv. torv og stationsplads. Samtidig bliver de ny-asfalterede parkeringspladser og vejanlæg set efter for lunker og om vandafledningen fungerer optimalt.

Ingen af de to projekter bør give anledning til trafikale udfordringer.

Top