Byens flagstang blev hvidvasket

Det er et alsidigt job at være medlem af bestyrelsen i Viby Cityforening.

I flere uger har det handlet om julelys og udsmykning af stationsbyen og planlægning af juletræets pyntning sammen med byens daginstitutioner og selve tændingen af træet.

I dag handler det så om vask af byen flagstang. Dødsygt job, men det skal jo gøres og hvorfor så ikke få noget sjovt ud af det – og gøre det i fællesskab?

Viby Sjællands store flagstang, der tidligere stod mellem et par store træer i Søndergade er taget ned, fordi der bliver lavet ny belægning og skal sættes både lysmast og plantes nye træer, der hvor den stod. Flagstangen skal derfor flyttes og så var det passende at den også blev vasket.

Den store flagstang får placering lidt tættere på stationspladsen og bliver opsat igen samtidig med at de sidste nye træer bliver plantet. Flagstangen forbliver dermed i Søndergade, men kommer til at stå lidt mere frit og synligt. Og naturligvis kommer juleflaget op, så snart flagstangen er på plads.

Viby Cityforening er handels- og erhvervsforening i Viby Sjælland og helt igennem frivillig forening og står bl.a. bag Høstfesten i Viby og hjemmesiden www.4130-viby.dk.

 

Til flagstangsvasken fik bestyrelsen god hjælp af Jesper Jensen fra Jespers Cykler, der beredvilligt lagde spand, vand og børster til.

På billedet tv ses fra venstre: Jesper Jensen (Jespers Cykler) og Betina Sørensen i færd med at vaske.

På billedet i midten ses fra venstre: formand Marianne Pedersen (PE-DESIGN), Inga Skjærris (Viby IF), Maiken Sørensen (Blomstersnedkeriet), Betina Sørensen (BS bogføring), Marianne Vosgerau (Boligmægleren) og Jørgen Abildgaard (Realmægleren).

På billede th ses Jesper Jensen og Jørgen Abildgaard i gang med at skrubbe flagstangen.