Ladestandere på vej til Viby

Roskilde kommune får 182 p-pladser med ladestandere, heraf 6 stk. i Viby Sjælland

Et borgermøde om el-ladestandere på kommunale arealer og en indsamling af forslag via Facebook fører nu til, at 5 private operatører vil opstille 93 ladestandere på 182 offentlige parkeringspladser fordelt i hele kommunen.

“Vi har netop godkendt i Plan- og Teknikudvalget, at de 182 parkeringspladser omdannes til pladser til opladning af elbiler. Jeg synes det er imponerende, hvor stor en interesse, der har været for dette og hvor gode forslag, vi har fået”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Claus Larsen.

Alle ladestandere forventes at blive opstillet og tilsluttet i løbet af 2022. I bymidten opstilles ladestandere til 34 ladepladser, som vil blive skiltet med en tidsbegrænsning på fire timer, mens de øvrige pladser vil blive vurderet fra sted til sted. Pladserne vil alle blive skiltet med ‘forbeholdt elbiler under opladning’.

“Vi har fordelt de forskellige steder mellem de 5 operatører, som levede op til kriterierne i vores henvendelse til markedet. Vores ønske er at kunne tilbyde borgere og besøgende en bred vifte af forskellige udbydere for bl.a. at sikre driftsstabilitet, flere lademuligheder og åben konkurrence”, siger udvalgsformanden.

I Viby Sjælland placeres fire p-pladser ved Viby Skole Ørstedvej og to p-pladser ved Viby Idrætscenter – alle med almindelige ladere.

Ladehastigheden i de 182 ladestandere bliver som følger:
168 p-pladse: med almindelige ladere
8 p-pladser med lynladere
6 p-pladser med hurtigladere

Der kan forekomme ændringer til listen – enkelte pladser kan blive flyttet, og de helt konkrete placeringer er ikke afklaret.

Kort med placering af alle de nye ladestandere kan findes her