Skousbokonkurrencen fik to vindere

Skousbokonkurrencen”Landsbyskabet” og ”Gensyn og nysyn” må dele en førsteplads i den idekonkurrence om et nyt boligområde på Skousbogrunden nord for Ørstedvej i Viby, som Roskilde Kommune har udskrevet. De store buketter og 300.000 kr. gik til MASU Planning ApS med Malin Blomqvist i spidsen og til LIWplanning med Lisbeth Westergaard i front. Vindernavnene blev offentliggjort tirsdag den 13. januar ved et arrangement i Cosmoshallen i Viby.

I alt seks ideprojekter blev sendt ind til konkurrencen, og de hænger nu alle på væggene i Cosmoshallen, hvor borgerne kan studere dem frem til marts – når hallen er åben. De præcise åbningstider kendes ikke endnu.

Borgerne vil også få mulighed for at komme med deres meninger om projekterne, inden de endelige vedtagelser sker. Der bliver nemlig holdt en workshop i marts, hvor idefolkene bag de to vinderprojekter, vil være til stede.

Planen er at bygge omkring 700 nye boliger af forskellige typer på Skousboområdet – i tæt kontakt med natur og landskab og den eksisterende by. Roskilde Kommune kalder boligprojektet ”Åbne vidder og nære relationer” og håber det vil gøre Viby til et attraktivt bosætningssted også for unge. Det er planen at de første beboere flytte ind i den nye bydel i slutningen af 2016.

Hvis du vil læse mere om de to vinderforslag – og de øvrige fire, kan du finde hele dommerkomiteens betænkning her:

Skousbokonkurrencen