Tag familien med på myrejagt og hjælp forskerne

Myrejagten er i gang i hele Danmark

Tag hele familien med på myrejagt og hjælp forskerne med at kortlægge de danske myrer og deres kostvaner. I Myrejagten udforsker børn og voksne myrernes kostvaner ved at udsætte lokkemad, indsamle lokkemaden og tælle antallet af myrer ved hver type lokkemad. Resultaterne og myrerne sendes bagefter til Statens Naturhistoriske Museum. Her vil  forskerne bl.a. fastslå myrernes foretrukne føde i Danmark og sammenligne deres kostvaner med myrer fra hele verden. De indsendte myrer vil blive artsbestemt og bagefter kommer de til at indgå i Statens Naturhistoriske Museums insektsamling.

Myrejagten er for børn i alle aldre og deres voksne. Jagtsæsonen løber fra starten af maj til og med september, hvor myrerne er mest aktive. Eksperimentet, der kan bestilles på www.myrejagten.dk eller købes for 30,- kr. på en række museer og oplevelsescentre rundt om i landet, kan fx sættes op i baghaven, gården, ved sommerhuset, på legepladsen, campingpladsen eller et grønt areal. Det kræver hverken en lang uddannelse eller en særlig interesse for at være med. En god portion nysgerrighed, tid og lyst er nok.

Myrejagten er ikke bare en stor hjælp for forskerne, det er også en rigtig sjov måde, at blive klogere på naturen, og det kan jo være, at man er heldig og finder en helt ny myreart.

For at deltage i Myrejagten har du brug for to ting:

  • Et Myrejagten kit med alt hvad du har brug for til dit eksperiment
  • En brugerprofil til Myrejagtens inddateringssystem

Læs merewww.myrejagten.dk

God myrejagt!