Adgang til Skousbo Skov sikret med aftale

Byplanlægger Stinne Bjerg fra Roskilde Kommune har med en aftale med Birch Ejendomme, der skal bygge og udvikle næste del af Skousbo-området sikret at der bliver offentlig adgang til Skousbo skov. Det passer så fint ind i den strategi vi har om at få Viby ud i naturen og naturen ind i Viby, forklarer hun til Dagbladet.

Det bliver Birch Ejendomme, der kommer til at etablere stierne, men den del af projektet er der endnu ikke sat tid på. Stierne vil blive udviklet i takt med at ejendommene bygges. Det kommer til at gå hånd i hånd. Skousbo skov er en privat skov, så færdsel i skoven bliver efter de følgende regler:

I privatejede skove skal man holde øje med og rette sig efter skiltningen og der er kun adgang fra kl. 06.00 til solnedgang. Man må færdes til fods og på cykel, men kun på anlagte skovveje og stier. Al motorkørsel i skoven er forbudt. Man må ikke slå sig ned nærmere end 150 meter fra bygninger.

Der kan fx være forbudt eller begrænset adgang på dage, hvor der holdes jagt, og i områder, hvor der er intensivt skovarbejde. Man skal have ejerens tilladelse til særlig benyttelse af skove, og der findes særlige regler for organiseret brug.