Byggeri følger planen

Fælleshuset tager form: Foto: Inga Skjærris

Bygningen af det nye fælleshus på torvet i Viby står der jo næsten, og byggeriet følger planen fortæller bygherrerådgiver Sofie Larsen fra Roskilde Kommune.

Jeg kan fortælle, at vi foreløbig følger tidsplanen og regner med at byggeriet afleveres i sommeren 2021. Herefter følger en periode med indretning og indflytning inden den egentlige indvielse. Datoen for den er endnu ikke fastsat.

I disse dage er håndværkerne i gang med montage af facadeelementerne. Som udgangspunkt arbejdes der ikke i weekender, men hvis det bliver nødvendigt, følges kommunens retningslinjer for ”miljøhensyn ved bygge- og anlægsaktiviteter” og støjgrænserne fastsat i den. Byggeriet opføres i totalentreprise. Det betyder, at samme firma håndterer alle fag samt rådgivning.

Skougruppen, som opfører bygningen, vandt totalentreprisekonkurrencen sammen med Orbicon WSP rådgivende ingeniører, CCO Architects, Primus arkitekter og Sted By og landskab.

Stueetagen kommer til at rumme borgerservice, værksted, mødelokale, medielab, multisal og café mens biblioteket i overetagen er inddelt i børneområde, tween-område, fag-og skønlitteratur samt lokalhistorisk arkiv. Caféen i huset bliver foreløbig en videreførelse af KulturCosmos´ café. Caféområdet er et fleksibelt rum, som med en foldevæg kan åbnes mod salen, så det giver mulighed for større arrangementer. 

I tilknytning til huset etableres et torv, hvor der er mulighed for ophold og afholdelse af forskellige arrangementer.