CosmosHallen åbner med fest

Cosmoshallen-VibyLørdag den 8. november fra kl. 15 bliver der for første gang fest i CosmosHallen midt i Viby Sj.

Åbningsfesten arrangeres for Roskilde Kommune af KulturCosmos og RamsøMusikhus. De to foreninger har i fællesskab fået lagt et program med både underholdning for børn (bl.a. hoppeborg og ballonklovn), indvielsestale (måske af borgmester Joy Mogensen) og flere forskellige gode lokale bands på scenen. Der bliver også mulighed for at købe pølser og drikkevarer. Adgang til festen er gratis. Et detaljeret program kommer senere.

CosmosHallen er nu det officielle navn for den tidligere PharmaCosmos produktionshal, som ligger ved Torvet i Viby. Roskilde Kommune har fået revet bygninger ned omkring hallen og sat den i stand, så den kan bruges til mange forskellige formål.

Hele halkomplekset er cirka 750 kvadratmeter og selve hallen er 500 kvadratmeter. Der kan være op til 500 mennesker til arrangementer. Det er såkaldt ”kold” hal med rå stemning, der minder om Musicon i Roskilde. Skal der varmes op ved særlige lejligheder, bliver det ved hjælp af varmekanoner.

CosmosHallen vil blive administreret for Roskilde Kommune af KulturCosmos, hvor foreninger og andre lokale aktører kan låne nøgle. Interesserede kan skrive til mailadressen bestyrelse@kulturcosmos.dk