Det skal nok blive jul på plejecentrene – også i år!

Personalet er helt klar til jul på Toftehøjen

Julen er lysets og hjerternes fest, og i år er ingen undtagelse. I forbindelse med jul og nytår må man derfor være op til 50 personer samlet på plejecentrene i Roskilde. Det skal dog ske i grupper på højest ti personer, lyder anbefalingen.

De nye retningslinjer kommer fra Sundheds- og Ældreministeriet og forudsætter, at de fysiske rammer på plejecentrene gør det muligt at overholde hygiejne- og afstandskravene. Derudover må pårørende desværre ikke være en af de 50 personer:

–        I år bliver juleaften noget anderledes, men det det nok skal blive en god jul på plejecentrene alligevel, understreger Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde og fortsætter:

–        Julen er en højtid, der betyder rigtig meget for rigtig mange, uanset alder, og jeg ved, at plejecentrene i Roskilde Kommune gør deres absolut bedste for at sikre, at beboerne får en hyggelig og tryg jul.

Masser af julestemning

På plejehjemmet Toftehøjen gør de også ekstra meget for at juleaften – til trods for restriktionerne – bliver så hyggelig og traditionsrig som muligt:

–        Hos os er der 25 beboere, der holder jul sammen i år. Det bliver desværre uden pårørende, men sammen med personalet der vil sørge for, at det bliver en god jul. Beboerne har også mulighed for at fejre jul i deres egen bolig med to af dem de har kær, fortæller Teresa Pedersen, der er leder på plejecenteret Toftehøjen i Roskilde, og fortsætter:

–        Vi plejer også at servere stor brunch om morgenen for beboerne og deres familie, men det bliver kun for beboerne i år. Til gengæld kommer der en og spiller julemusik, så det skal nok blive hyggeligt alligevel.

Coronasmitten kommer altså ikke til at ændre på, at der stadig bliver julepynt, julelys og masser af julestemning på kommunens plejecentre, ligesom julemaden også kommer til at se ud, som beboerne kender den:

–        Vi glæder os traditionen tro til at servere en helt klassisk og lækker julemenu med flæskesteg, and, brun sovs og risalamande, slutter Teresa Pedersen.