Disc golf bane klar til indvielse

Viby Sjællands nye Disc golf bane er færdig og står klar til indvielse søndag den 15. august kl. 10. Disc golf banen er de sjove gule kurve, der har bredt sig i Å-Parken mellem Assendløsevejen og Viby Skole, Dåstrup, der udgør den nye bane.

Disc Golf er med rekordfart blevet en megastor sport i USA og i Danmark vinder sporten også frem med fart med baner over hele landet. Og hvad er så Disc Golf? Det er enkelt forklaret golf spilet med discs (en slags frisbee), hvor man skal ramme en kurv i stedet for et hul i jorden. Det er sjovt, men også sværere end man lige tror. Til gengæld er det en sport hvor alle kan være med og familier kan spille sammen. Det er den oplagte aktivitet til en fødselsdag eller familiefest. Bare man har en disc, kan man spille.

Viby IF og initiativgruppen bag Disc golf banen har arbejdet på banen i længere tid og den er blevet til i samarbejde med Roskilde Kommune og yderligere sponseret af Meny I Viby, Lions Club Ramsø og Viby Dals Vandværk.

Vi håber at have besøg af danmarksmester Martin Spliid og andre dygtige disc golfspillere til indvielsen, der kan kaste den første officielle disc på vores flotte nye bane og vise hvordan man gør, fortæller formand for Viby IF, Dan Olsson. På dagen har vi låne-disc så man kan prøve at spille og selvfølgelig er der mulighed for at købe egne disc, så man altid bare kan gå forbi og spille. Banen står nemlig stationært og er til fri afbenyttelse året rundt.