Er du 18? Og er det dig, der skal til galla på slottet?

Prins Christian. Foto: Franne Voigt.

Vil du med til galla på slottet?

Den er god nok. 18-årige borgere i Roskilde Kommune modtager i disse dage digitalt brev fra kommunen med en lidt særlig invitation. De får nemlig mulighed for at deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af Prins Christians fødselsdag.

H. K. H. Prins Christian fylder 18 år den 15. oktober 2023, og i den anledning holder Kongehuset et gallataffel, hvor to 18-årige fra hver af landets kommuner er inviteret med. Hvem der skal repræsentere Roskilde Kommune, skal nu falde på plads.

Alle kommunens unge, som er 18 år på dagen for fejringen, har mulighed for at sende en ansøgning til kommunen, hvis de vil deltage i gallataflet. Ansøgningen foregår via det brev, den unge har modtaget, og fristen er den 7. september 2023 kl. 12:00.

Herefter bliver der trukket lod blandt de interesserede ansøgere om, hvilke to unge der skal repræsentere Roskilde Kommune.

Fakta

Gallataflet foregår den 15. oktober 2023 fra kl. 17:00 til 22:00 på Christiansborg Slot og med ankomst til slottet fra kl. 16:00 til 17:00.

Dronningen er vært for gallataflet, hvor deltagerne bl.a. skal repræsentere hele landet og dets mangfoldighed. Alle unge skal møde op i gallatøj, når de skal hilse på dronningen, kronprinsparret og Prins Christian. Der vil være spisning med en tre retters menu og efterfølgende dans.

Læs mere på Kongehusets hjemmeside