Flot start for aftenskole i Viby

foto: Marianne Fogtmann

Det blev en overvældende start for Viby Aftenskole med ca. 80 deltagere i det første foredrag om Peder Syv. Efter velkomst af aftenskolens leder, Anne Klein, indledte forfatter Marianne Fogtmann aftenen med et indblik i den historiske person Peder Syv, som hun har skrevet en bog om.

Marianne Fogtmann supplerede sin fortælling om især den unge Peder Syv med en lysbilledeserie om byens Peder Syv Aften, som alle byens foreninger holdt i fællesskab for – pudsigt nok – syv år siden. Mange i salen genkendte venner, bekendte og endda sig selv på billederne og morede sig over billeder med folk der sad på træheste, kørte med bør med døde dyr, og var iklædt Peder Syv dragter.

Derefter tog tidligere borgmester Poul Lindor Nielsen over og fortalte om baggrunden for mange af de lokale stednavne og anekdoter fra det tidligere Ramsø. Poul Lindor havde selv stemt for at de to lokale skolers navne skulle være Viby Skole  – men havde i bagklogskabens lys fortrudt det.  “De lokale navne er en del af vores identitet, og de fleste af os kalder jo stadig skolerne ved deres gamle navne, sagde Poul Lindor, hvilket det blev nikket ja til rundt omkring i salen.

Og så satte aftenskoleleder, Anne Klein straks gang i en underskriftsindsamling i håb om at få kommunalbestyrelsen til at genindføre de gamle og historiske skole navne.

Viby Sjællands Aftenskole – Peder Syv Aftenskole fik en forrygende start med stor opbakning fra lokalområdet og har allerede annonceret flere kurser og foredrag i foråret 2022 og mere er i vente til efteråret. Du kan læse mere om det hele og tilmelde dig på: www.pedersyvaftenskole.dk