Fuldt besatte menighedsråd i Viby

Folkekirkens store valg er nu afviklet – ca. 12.400 frivillige har kurs mod landets menighedsråd.

Landet rundt var tirsdag aften den 15. september en historisk aften i de 1.670 menighedsråd. For første gang skulle menighedsrådene nemlig sammensættes efter den nye lov om valg til menighedsråd, som Folketinget vedtog i 2018. Den nye lov med en helt ny valgform betyder, at folkekirke-medlemmerne tirsdag aften holdt valgforsamling, hvor de efter en åben debat mellem kandidaterne valgte de nye menighedsrådsmedlemmer.

Kirkeminister Joy Mogensen anerkender, at det har været en krævende proces for menighedsrådene at forberede processen frem til valgforsamlingen:

– At indføre en helt ny valgform kræver meget forarbejde, og man kan umuligt forudse alle de problemer, som må vise sig. Men det er mit indtryk, at det er gået godt – takket være omhyggelige forberedelser i menighedsrådene.

Joy Mogensen gør opmærksom på, at selv om valgforsamlingerne er afviklet, kan de endelige, samlede tal for menighedsrådsvalget ikke opgøres endnu.

Der er en uges frist til at indtaste de lokale resultater i valgsystemet. Nogle steder skal der efterfølgende være udfyldningsvalg, fordi man mangler kandidater – andre steder skal der være traditionelt afstemningsvalg mellem to eller flere lister. Men første søndag i advent, når et nyt kirkeår begynder, vil de nye råd være klar til arbejdet, siger Joy Mogensen.

Menighedsrådene i kirkerne ved Viby, (Ørsted-Dåstrup og Viby-Syv) havde ingen problemer med at skaffe medlemmer til de kommende menighedsråd.

Der er fuld bemanding og endda også valgt suppleanter fortæller sognepræst Hans Eiler Hammer. I Dåstrup-Ørsted blev der valgt de 6 kandidater, der skulle bruges og endda valgt en suppleant i Viby-Syv også fundet de 6 kandidater og tilmed valgt fire suppleanter.

De nye menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent.

Læs mere på www.kirkervedviby.dk