Ingen venteliste til nye boliger på Skousbo

Længeventet rotation i boligmassen udebliver i Viby Sjælland

Den 15. marts 2024 står de sidste 44 boliger klar til indflytning i boligområdet Skousbo i Viby Sjælland, skriver Boligselskabet Sjælland på deres hjemmeside. Endnu er kun to ud af tre boliger lejet ud. 15 boliger venter endnu på nye beboere.

Skousbo er en del af det nye bykvarter i Viby Sj., der skulle have sat gang i boligrotationen i Viby Sjælland. På Skousbo er der de seneste tre år skabt et helt nyt boligområde med 115 miljøvenlige træboliger ganske tæt på bymidte og station med forbindelse til både Ringsted og Roskilde. Boligerne er i to plan og på 112-115 m2 og opført uden skillevægge og måske er det det der skræmmer nye lejere. Eller måske er det fordi, der ikke i overvejende grad er blevet lyttet til ønskerne fra de potentielle lejere?

Ønskerne i byen har længe været at få bygget nye ældre-egnede boliger på mere end 90 m2, så rotationen fra 60-70’er kvartererne kunne begynde, igen få børnefamilier ind i familievillaerne, fylde skole og daginstitutioner op osv.. De ældre vil gerne ud af villaen, men ikke ud af Viby Sjælland.

Ønskerne opfylder de nye boliger kun delvist med de 112-115 m2 centralt placeret i Viby. To plan er klart et minus, og så det at de i manges øjne ikke står færdige ved overtagelsen er også et minus. Huslejen på 10.519+ er høj, men måske rimelig nok i nybyggeri af den størrelse og med den beliggenhed.

I beskrivelsen af boligerne hedder det: I boligens stueplan finder du badeværelse med plads til vaskemaskine og kondenstørretumbler, samt stue i åben forbindelse med køkkenet. I køkkenet er der komfur, emhætte og køle-fryseskab. Boligens første plan er et stort rum på 40 m2. Du kan bruge rummet som det er, eller sætte skillevægge op og få op til 4 værelser i alt. 

Røgfrie storrumsboliger uden værelser

Vær opmærksom på, at der ikke er etableret værelser ved indflytning. Etablering af vægge er for egen regning, og du skal selv stå for eller få en håndværker til at sætte indvendige skillevægge op.

Det er ikke tilladt at ryge i boligerne.

Læs mere her