Købmandsbutik på vej til Viby Sj.

Sami-og-Hayri

Købmandsbutik afløser Chili over for Viby Sj. station

1. august åbner en købmandskiosk i Viby Sj. lige over for stationen i den gamle brugsforening, hvor tøjforretningen Chili lukkede tidligere i år. De to brødre Sami og Hayri Kücükyild, 38 og 31, der i forvejen driver restaurant Monalita i Søndergade, står bag den nye købmandsforretning.

-Vi satser på at holde åbent fra kl. 7 om morgenen til kl. 23 om aftenen ligesom en DøgnNetto. Vi vil give Viby borgere service med frugt og grønt og andre basale dagligvarer. Vi vil også satse på tyrkiske og asiatisk inspirerede varer, fortæller Sami Kücükyild. Han har i 15 år drevet købmandshandel i Karlslunde landsby.

-Vi kender lidt til at være i små samfund.

De to brødre, hvis forældre kom fra Tyrkiet i 1960erne, har arbejdet sammen i 17 år. De bor i Greve- området. For 10 måneder siden overtog de Monalita og er glade for den modtagelse, de har fået i Viby. Deres sidste initiativ, ishuset, er blevet meget populært. De synes de har gjort det godt ved allerede at kunne åbne virksomhed nr. to i Viby.

I fremtiden skal Hayri stå for Monalita, mens Sami skal passe købmandsbutikken. Begge har de brug for unge medhjælpere under 18 år. – Lige nu mangler vi faktisk to ansatte, siger Hayri.