Musicon vinder Blandet By Prisen

Musicon i Roskilde har modtaget Blandet BY Prisen, som uddeles af Landsbyggefonden og Byrummonitor. De to andre nominerede til prisen var Aalborg Øst og Slagteriet i Roskilde.

En blandet by er karakteriseret ved forskellige boligformer, måske en blanding af bolig og erhverv, eller alternative boformer. En sådan by har plads til borgere fra forskellige indkomstgrupper og giver noget til det omliggende samfund. Den blandede by er under pres. Stigende boligpriser gør det sværere at finde en bolig i byerne, og materialepriserne tvinger almene boligselskaber til at droppe projekter eller sætte dem på pause.

Derfor har Landsbyggefonden og Byrummonitor i fællesskab sat sig for at hylde den blandede by med en pris. I juryen sad formand Marie Stender, seniorforsker, BUILD, Aalborg Universitet, Ellen Højgaard Jensen, direktør i Dansk Byplanlaboratorium, Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, Allan Werge, direktør for AL2bolig i Aarhus og Karsten R.S. Ifversen, arkitekturredaktør på Politiken.

Blandet By Prisen føjer sig til en række af priser, som Musicon har modtaget:

  • Music Cities Award 2022 for at integrere musik i byplanlægningen
  • Byplan-prisen 2012 for Rabalderparken og kreativ planlægning af den nye bydel
  • Bæredygtig Beton-prisen 2013 (og nomineret igen i 2017) for Rabalderparken
  • German Design Award 2018 til Ragnarock (MVRDV og COBE) for ‘Excellent Communications Design Architecture’
  • German Design Award 2020 til Roskilde Festival Højskole (MVRDV og COBE) for Excellent Architecture