Nu rives hal og mejeri ned

I næste uge (uge 44/2019) begynder nedrivningen af Cosmoshallen på torvet i Viby og mejeriet i Søndergade, fortæller Sofie Larsen, der er projektleder og bygherrerådgiver for Roskilde Kommune. Derfor er der nu sat hegn op og spærret af for byggepladsen. Nedrivningen begynder indendørs, så det varer lidt før nedrivningen er synlig i gadebilledet. Nedrivning og klargøring af grunden løber fra oktober 2019 – maj 2020.

Vi vil bestræbe os på, at byggeriet skaber så få gener som muligt for naboer og andre borgere i byen, men det kan desværre ikke undgås, at der i perioder vil være støj ligesom det i perioden omkring nedrivning af hallen vil blive nødvendigt at råde over en del af Torvet.

Byggeriet det nye fælleshus for bibliotek, kulturhus og lokalhistorisk forening forventes at gå i gang sommeren 2020 og stå færdigt i efteråret 2021.

Projektet for bibliotek og kulturhuset, som er tegnet af Christensen & Co. og Primus Arkitekter, kan ses på Roskilde kommunes hjemmeside:  https://roskilde.dk/kommunen/kommunen-i-udvikling/viby-bibliotek-og-kulturhus