Roskilde Svømmehal skal undersøges

Økonomiudvalget beslutter onsdag den 2. december rammerne for den uvildige undersøgelse af svømmehalsbyggeriet, de har lovet at sætte i gang, når byggeriet står færdigt.

Den nye svømmehal på Bymarken i Roskilde åbner i april 2021, og byggeriet er nu så langt, at tiden er kommet til at sætte skub i forberedelserne til den uvildige undersøgelse af byggeriet, som Økonomiudvalget tilbage i marts 2019 besluttede at gennemføre.   Derfor skal Økonomiudvalget på mødet onsdag den 2. december tage stilling til rammerne for undersøgelsen, herunder undersøgelsens fokusområder, budget og tidsplan for undersøgelsen.  

Første spadestik til byggeriet blev taget i maj 2017, og siden har der været en del bump på vejen, der har gjort, at det er trukket ud og er blevet dyrere end oprindeligt forventet.   Den uvildige undersøgelse skal vurdere, dels hvad der er årsagen til, at byggeriet blev dyrere og tog længere tid end forventet, og dels hvad kommunen kan tage ved lære af til fremtidige sammenlignelige byggerier.  

Den afsluttende rapport forventes at blive præsenteret for Økonomiudvalget ultimo august 2021.