Syv-Ørsted-Dåstrup får ny præst

Skærtorsdag, den 6. april indsættes Frank Hestehauge i Syv Kirke kl. 10.30 som ny sognepræst for Syv – Ørsted- Dåstrup Pastorat ved en indsættelsesgudstjeneste.

Efterfølgende vil der være reception kl. 12-14 i Syv Sognegård med lidt lækker mad og drikke. Menighedsrådet håber I vil komme og tage godt imod, samt hilse på vores nye sognepræst på denne store dag. Alle er meget velkomne både i kirke og til reception.

Frank Hestehauge fotograferet ved ordination i Roskilde Domkirke sammen med Eva Smedegaard Juhl Eland og Jennie Maria Davidsen,
der også blev ordineret samme dag. Foto: Biskop Ulla Thorbjørn Hansen


Frank Hestehauge, og jeg er netop blevet ansat som sognepræst i Syv-Ørsted-Dåstrup Pastorat. Han er 60 år og kommer fra København og har fire børn i alderen 18-35 år og dertil 4 børnebørn.


Jeg glæder mig til at få en god kontakt til jer, der bor i sognene, skriver Frank Hestehauge på kirkernes hjemmeside og fortsætter: Jeg glæder mig til at se mere himmel og flere marker. Jeg har lavet alt muligt i min erhvervskarriere, men vigtigst er det vel, at jeg har arbejdet som psykoterapeut i de sidste tyve år. Med baggrund herfra er jeg vant til og kan godt lide at snakke med mennesker i alle mulige og umulige livssituationer. Jeg glæder mig til at tage fat i det vigtige arbejde i kirken. For mig er kirken et åndehul og samtidig et sted, hvor alle kan komme og snakke med om livet, uanset hvor i livet vi er.
Det vigtige ved kirken i dag er, at kirken er et sted hvor mennesker kan være sammen om Gud og om livet. Et sted hvor du er velkommen med både dine bekymringer og din glæde. Kirken er kort sagt, et sted hvor du kan komme, som den du er, med det du har. Men spørger du måske, kan de der gamle tekster virkelig sige os noget i dag? Ja, er det helt korte svar. Teksterne kan få os til at tænke over mange af livets facetter, fra det helt store til de små ting. Alt mellem himmel og jord faktisk. Teksterne giver os mulighed for at se nyt i os selv og i andre, hvis vi er nysgerrige.


Jeg blev spurgt forleden hvad jeg synes om Syv-Ørsted-Dåstrup Pastorat og Viby. Jeg har kun oplevet stor imødekommenhed og venlighed. Jeg oplever et stort engagement og stor glæde hos både menighedsrådet og de øvrige medarbejdere i kirken.
Jeg oplever, at de smukke middelalderkirker er både meget velholdte og meget stemningsfulde, placeret som de er midt i vores smukke danske natur. Så jeg glæder mig til arbejdet i pastoratet.