T-krydsbyggeri i Viby i gang

Så er der gang i byggeriet af de to t-kryds i Viby, der skal gøre Vibyvejen-Dalen og Assendløsevejen-Grønningen til et sikrere sted at færdes, ikke mindst for de mange skolebørn, som hver dag krydser byen netop her.

Vi skal i gang med at signalregulere, fortæller Roskilde Kommune. Formålet med signalregulering er at øge sikkerheden i krydset for de bløde trafikanter og sker i forbindelse med realiseringen af en ny skolestruktur, der har givet et ændret trafikmønster på vej- og stinettet i og omkring Viby og Dåstrup.

Byggeriet vil give anledning til gener for både billister og de bløde trafikanter på cykel og til fods. Pas godt på hinanden derude og hold hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Herunder ses kortet fra Roskilde Kommune, der fortæller hvordan T-krydsene skal ende med at se ud. Det bliver signalreguleret, så der enten er grønt på Assendløsevejen/Dalen eller på Vibyvejen/Grønningen.

Der bliver heldigvis ikke tale om omkørsel under byggeriet, i stedet bygges en lille midlertidig vej som gør trafik mulig under byggeriet omend med gener.