Viby Cityforening kæmper for byens parkeringspladser

Viby Cityforening har tidligere gjort opmærksom på at handels- og erhvervsforeningen i Viby ikke ønsker færre parkeringspladser i Viby Sjælland.

Der er allerede forsvundet p-pladser i forbindelse med åbningen af Cosmosgrunden, i forbindelse med forskønnelse af hhv. torv og stationsplads og nu vil Roskilde Kommune til at bygge nyt med lavere parkeringsnorm end den sædvanlige for nybyggeri i Viby. Det holder ikke. Vores detailhandel er gode til at trække kunder ikke bare fra det naturlige opland men også længere væk fra – og de kommer ikke på cykel, fortæller formand Marianne Vosgerau.

Der er mange nye boliger på vej i Viby og vi har nyt Fælleshus for bibliotek, kulturhus og arkiv på vej, som også må forventes at sætte gang i aktiviteter, der trækker folk til, som kræver plads til parkering og ikke alene når butikkerne har lukket.

Vi tror på, at en aktiv by har plads til kunderne og deres biler. Viby Cityforening vil gerne fremtidssikre handelsmulighederne i stationsbyen og kan ikke forstå, at man “herude på landet”, hvor der er plads nok, skal spare på parkeringsnormen.

Vi er glade for at Venstre med Jette Tjørnelund i spidsen har rejst sagen i Byrådet og at de øvrige borgelige partier ser ud til at bakke op om vores ønske om at opretholde den sædvanlige parkeringsnorm på byggegrunde i Viby og ikke nedsætte den med dispensationer den ene gang efter den anden.