Viby får ny sti 5. april – gå med på aftentur

Viby får nu en ny rekreativ forbindelse mellem Vestergade og Kildemosen. Kom og vær med til åbningen 5. april og vær blandt de første til at “gå på vandet”.

Vær med til at fejre indvielsen af stiprojektet hvor Peder Syv Spejdergruppen ved Vestergade stiller op med bål og lidt til ganen. Borgmester Joy Mogensen og udvalgsformand for Klima – og Miljøudvalget, Karim Arfaoui, vil fortælle om stiprojektet og sammenhængen med øvrige rekreative projekter i området.

Stien har en utraditionel afslutning mod Kildemosen, hvor den føres under jernbanebroen, oven på Viby Å. Her kommer man bogstavelig talt til at gå på vandet på en rist. Den nye rekreative sti i Viby er en af stiforbindelserne beskrevet i kommunens udviklingsprogram for byen under temaet ”naturen ind i Viby – Viby ud i naturen”.

Stien er et led i at få skabt en rekreativ forbindelse mellem Viby og Klosterskov. Roskilde Kommune har indgået aftale med betonvarefabrikken Concrete A/S om køb af arealet langs banen. Samtidig har Banedanmark givet lov til, at stien må gå gennem viadukten under banen, der hvor åen løber.

Stien har en længde på 550 m. og er et vigtigt led i at forbinde de grønne, rekreative arealer i Viby. Stien åbnes 5. april kl. 17. fra Kildemoseparken ved fitnessbanen. Adgang fra Solsortevej.

Alle er velkomne