Vibyspejderne har udsigt til nyt sted at mødes

Vi er så glade fortæller gruppeleder Søren Mogensen. Nu ser det endelig ud til at falde i hak, så vi – måske efter sommerferien – kan rykke ind i den tidligere SFO på Bueager efter i fem år at have ledt efter et egnet sted i Viby Sjælland.

Hidtil har Vibyspejderne, Peder Syv Gruppen, som de kalder sig for at undgå forveksling med gruppen i Århus, holdt til ved genbrugspladsen i Viby Sjælland. Huset er fra 70’erne og nedslidt. Den gamle spejderhytte ligger desuden på privat grund som gruppen ikke har lejekontrakt på – og så er det rigtig svært at få tilskud eller fonde til at spytte i kassen til nyt byggeri, fortæller Søren videre, og det kan man jo godt forstå.

Derfor har vi måtte sadle om – og det er helt vildt at vi nu kan se frem til endelig at få et nyt sted at mødes i lokalområdet. Endda et sted som det trafikalt er lidt rarere at mødes og også er ganske tæt på vores bålhytte, som vi jo stadigvæk vil bruge rigtig meget.

For os spejdere har det stor betydning at have et godt sted at mødes, men det er mindst lige så vigtigt at have et sikkert og tørt sted at opbevare alt vores grej. Det er ikke mange der gør sig begreb om hvor meget telte og udstyr til en gruppe som vores fylder, for ikke at tale om hvordan det fylder når vi kommer hjem fra lejr og det hele skal tørre, rengøres og efterses inden det kan pakkes af vejen igen.

Vibyspejderne vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange borgere der selv afleverede deres juletræ på spejdergrunden og de næsten 100 familier der mod en donation nemt og bekvemt fik spejderne til at hente deres juletræ. Donationen indgår nu i finansieringen når gruppen skal indtage det “nye” hus i Dåstrup. Det kræver lidt at få en tidligere SFO til at ligne en spejderhytte slutter Søren Mogensen.

Nu venter bl.a. en del papirarbejde og en nabohøring inden spejderne får overdraget nøglerne.