Borgmester fik 1000 underskrifter om svømmehal til Viby

Borgmester Tomas Breddam og fra Tænketanken Anne Klein, Nanna Feld og Susanne Mortensen

Det var tæt på, at borgmester, Tomas Breddam kunne svømme ned ad hovedgaden i Viby til Høstfesten lørdag, hvor Tænketanken (for vandfaciliteter i Viby (friluftsbad/svømmehal)) havde inviteret til en event med overrækkelsen af de 1000 underskrifter gruppen har samlet ind siden den 16. august.

Anne Klein fra Tænketanken bød borgmesteren velkommen til Viby Idrætsforenings stand, og holdt en kort tale for borgmesteren. Her sagde hun bl.a.:

Vi ved, at Roskilde Kommune ikke er velvilligt indstillet overfor at bygge flere svømmehaller efter opførelsen Roskilde Badet – den 5. svømmehal i den centrale del af Roskilde.
Vi forstår også, at Roskilde Kommune mangler penge efter byggeriet af den nye store svømmehal – og selvfølgelig også de mange ekstra udgifter til Corona.
Men vi mener, at vi er yderst beskedne, når vi kun beder om et friluftsbad til ca. 15 millioner kroner i Vibyo
mrådet.

Derudover gav Anne Klein udtryk for, at den sydlige del af Roskilde Kommune ville få et virkeligt stort udbytte for ganske få midler med et friluftsbad. Hun pegede på, at skolebørnene fx kunne lære at svømme i intensive featureuger før og efter sommeren, og familier ville kunne gå eller cykle til et lokalt friluftsbad og få sig en badetur.

Og hvem ved, om der ikke dukker en driftig sjæl frem blandt byens mange entreprenører med et lille ishus, afsluttede Anne Klein sin tale.

Blå gaver til borgmesteren og budgetforhandlingerne
For at sikre, at underskrifterne kan nå tørskoet til Roskilde Rådhus og de kommende budgetforhandlinger, havde Tænketanken pakket papirudgaven af de 1000 underskrifter ind. Borgmesteren fik overrakt en stor vandblå pakke af Susanne Mortensen – også kendt i Viby som ”Cykel-Mortensen”, da hun for nogle år siden stod for projekt Viby Delecykler i KulturCosmos. I den blå pakken havde Susanne også printet en oversigt af de elektroniske overskrifter, som hun havde lagt i et blåt chartek. Efterfølgende vil borgmesteren få tilsendt de konkrete underskrifter som pdf.

Herefter overrakte Nanna Paludan Feld – også kendt som Vibys tidligere pendlerformand – en buket blå blomster til borgmesteren med ønsket om nogle rigtig gode budgetforhandlinger.

Tænketanken håber, at det ihærdige indsamlingsarbejde, vil bære frugt til de kommende budgetforhandlinger i Roskilde Kommune, da underskrifterne er en påmindelse om den lovede forundersøgelse af “eget svømmevand i Viby” fra et stort flertal af de byrådskandidater, der deltog i Tænketankens velbesøgte borgermøde om svømmehal før kommunalvalget i 2017.

Handel og vandel
Efter talen gjorde Anne Klein borgmesteren opmærksom på, at underskriftsindsamlingen afspejler det gode detailhandelsoverskud, der er i Viby, som Roskilde Kommunes COWI-undersøgelse har analyseret frem for et par år siden, hvor hver femte handlende kommer udefra – altså ikke fra Viby. En tendens Anne Klein mener vil vokse yderligere med et lokalt friluftsbad

Borgmesteren lyttede interesseret under talen og tog imod underskrifterne i den fine vandblå – og vandsikre pakke.

Se video fra overdragelsen her