Roskilde Kommune indfører røgfri arbejdstid

Når kalenderen står på august 2022, er den sidste smøg røget på Roskilde Kommunes arbejdspladser. Økonomiudvalget har vedtaget at indføre røgfri arbejdstid som led i en indsats for sundere arbejdspladser efter indstilling fra medarbejderorganisationen.

Fra 1. august 2022 er det ikke længere tilladt at ryge i arbejdstiden for de ansatte i Roskilde Kommune. Det er resultatet efter emnet har været på dagsordenen i samarbejdsorganisationen såvel som i Økonomiudvalget, der er øverste instans, når det kommer til ansættelsesvilkår i kommunen. 

– Vi er kommunens største arbejdsplads og blandt vores kerneopgaver er at sørge for sundhed og omsorg for vores borgere – heriblandt også vores ansatte. Røgfri arbejdstid ser jeg som en naturlig forlængelse af det arbejde, siger borgmester Tomas Breddam om beslutningen. 

Det er ikke første gang, emnet har været på dagsordenen. Denne gang sker det i forlængelse af den nationale handleplan mod børn og unges rygning og den efterfølgende lov om røgfrie miljøer. 

– Mange af kommunens arbejdspladser, herunder skoler og dagtilbud, har været røgfrie i årevis. Den store forskel består i, at vilkårene nu bliver ens for alle kommunens ansatte, siger Tomas Breddam. 

Fokus er på at hjælpe rygerne til at kvitte tobakken og derfor er der også et år til beslutningen træder i kraft. 

Røgfri arbejdstid er ét initiativ under en bredere indsats for at styrke sunde arbejdspladser for kommunens ansatte. Her arbejdes også med bevægelse, pausekultur og sund kost.