CPH:DOX bliver online festival

220 film og filmskabere er sendt hjem, men fra i morgen onsdag udkommer dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i en ny online version, hvor publikum kan opleve årets bedste dokumentarfilm og deltage i live-debatter hjemme fra sofaen.

Onsdag den 18. marts skulle en af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, have fyldt Københavns biografer med dokumentarfilm i alle afskygninger og virkelighedsfans fra nær og fjern. Men alle fysiske arrangementer er aflyst, og i stedet skyder CPH:DOX sin nye digitale festival i luften med et program bestående af højdepunkter af dette års bedste danske og udenlandske titler. 

40 nye dokumentarfilm er der indtil videre på programmet, som åbner med Kenneth Sorentos ‘Kampen om Grønland’. Heriblandt 14 nye danske dokumentarfilm, der også får premiere på den digitale festival. Her kan publikum opleve ‘Lever elsker savner’ og ‘Songs of Repression’, der begge er udtaget til hovedkonkurrencen DOX:AWARD samt ‘En Splittet Familie’ af Mira Jargil og ‘Love Child’ af Eva Mulvad.

Er din yndlingsfilm ikke lige at finde i programmet, så kan det nås endnu. Flere film vil blive løbende tilføjet. 

Det hele sker på www.cphdox.dk hvor du allerede nu kan læse mere om de enkelte film, læse hvad det kræver af udstyr, hvad det koster (ca. 50 kr.) pr. film og hvordan du kan deltage i de efterfølgende livedebatter med Edward Snowden, Henrik Moltke, Leif Davidsen eller Raske Penge.