Glad nyvalgt til ældrerådet

Anne Klein, fra Viby er nyvalgt til ældrerådet
Først kunne jeg slet ikke finde mit eget navn, da listen med valgresultatet blev offentliggjort. Det var fordi jeg ledte nede i bunden af listen, det faldt slet ikke mig ind, at jeg befandt mig blandt de øverste, siger en glad og stolt Anne Klein.

Da jeg omsider fandt mit navn, fik jeg jo et lille chok – men selvfølgelig et af de gode af slagsen!
Det er ekstra vildt, fordi jeg er inde i en ret travl arbejdsperiode og ikke nåede at få rigtig gang i min valgkampagne. Valgplakaten ligger fx stadig på spisebordet og mit læserbrev til Heden fik jeg først færdigt efter deadline. Til gengæld har jeg været flittig på Facebook og jeg har talt med mange folk når jeg luftede hund.

Tak for valget! Tak for tilliden!

Anne Klein fik fjerdeflest, og hele 806 personlig stemmer, kun overgået af Erik Strand, Marie Jørgensen og Flemming Friis Larsen, der alle har siddet i ældrerådet i seneste periode. Der er i alt 13 medlemmer af ældrerådet i Roskilde
Da jeg meldte mig som kandidat, tænkte jeg, at det var ligesom at blive valgt til elevrådet – der er sjældent de store kampvalg, men da jeg så, at der var 24 opstillede, begyndte jeg at vinke farvel til rådet inde i mig selv. Min forventning var, at jeg blev en af suppleanterne.

Og så fik jeg en fjerdeplads. Jeg fatter det nærmest ikke! Jeg er meget glad og taknemmelig og lover at gøre mit bedste de næste fire år.
Mine interesser er jo kultur og idræt, så jeg vil melde mig under fanerne i det underudvalg, og så har jeg jo stor interesse for at skrive og vil uroligt gerne være med i redaktionen hos 60 Plus, hvor jeg ville elske at formidle historier om ældres liv og vilkår.

Da jeg jo er en “ung ældre” har jeg endnu ikke et stort ældrenetværk, men det tænker jeg, at der er basis for at udvikle – især lokalt – med valget af mig til Ældrerådet. Min første mission som medlem af Ældrerådet bliver at lytte og lære. Jeg er jo en person, der har meget på hjerte og snakker rigtigt meget, men jeg har bestemt mig for at jeg vil være en slags lærling i Ældrerådet, og lære af de erfarne i rådet. Omkring halvdelen af de tretten medlemmer er blevet genvalgt, så der er hjerner nok at plukke af. Og de lokale Viby-emner er bl.a. velegnede seniorboliger og lokal genoptræning for ældre.


Med stor interesse har jeg læst dette link fra Faglige seniorer: Roskilde Kommune: Nøgletal for ældre – især punkt 3 og 4:https://fagligsenior.dk/aeldreradsvalg/kommuner-tal-paa-aeldreomraadet/roskilde-kommune-noegletal-for-aeldre/