Høstfesten 2024 i fare

Lige nu ser det rigtig sort ud, fortæller formand for Viby City- og Borgerforening Inga Skjæris, Viby Idrætsforening og Viby City og Borgerforening er i den situation at Høstfest 2024 i Viby er i fare for at blive aflyst på grund af stærkt reduceret tilskud fra Roskilde kommune.

De seneste år har Roskilde Kommune bevilget 60-75.000 kr. via Kultur- og Idrætspuljen, men i år er bevillingen reduceret til en tredjedel = 25.000kr. For de midler kan vi ikke holde en Høstfest, i hvert fald ikke en Høstfest som vi kender den.

Budgettet for Høstfest 2024 er på 165.000 kr. hvor vi selv bidrager med 65.000kr. Det hænger måske stadig sammen hvis vi tager scene, kunstnere og markedsføring ud af budgettet, hvad er der så tilbage, spørger Inga Skjærris retorisk. Nej det hænger ikke sammen.

Høstfesten er en gammel tradition i Viby, den første er noteret til 1948 og dermed er Høstfesten ældre end både Roskilde Festival (1971), Århus Festuge (1964) og Copenhagen Jazz Festival (1979). Høstfesten i Viby samler rigtig mange borgere til en fælles oplevelsesdag og er endda, når programmet er skruet rigtigt sammen i stand til at trække folk til fra meget større afstande. Så inviterer familierne nemlig til Viby og Viby borgerne får anledning til at vise byen frem.

Vi undrer os meget over beslutningen, og den bagvedliggende holdning, der er til de aktiviteter, som vi i fællesskab og udelukkende på frivillige hænder laver i byen, med byen og for byen. Det må også være i Roskilde Kommunes interesse, at der er gang i foreningsliv og kommunens yderkanter, ikke bare i Roskilde midtby?

Lige nu er Viby under stor udvikling og der er flyttet mange nye borgere til byen i år, som vi havde glædet os til at vise de mange aktiviteter som alle foreninger i byen står for. Alt det er med til at skabe fællesskab og sammenhold, og med til at gøre Viby Sjælland til et attraktivt sted at bo og leve.

Vi er meget skuffede og kede af det lige nu, men vi giver ikke sådan bare lige op. Vi efterlyser alle de gode ideer hos byens borgere og erhvervsliv, så vi på en eller anden måde alligevel kan holde Høstfest 2024.

Høstfesten i Viby er programsat, som altid, til sidste lørdag i august.