Målet er fast arbejde

Man ved, at få timers arbejde om ugen baner vejen for et rigtigt job, men det er ikke nemt at finde den type job. Så nu skal de unge småjobbe på kommunale arbejdspladser.

Erfaringen med at gå på arbejde har vist sig at øge både modet og lysten til at søge job. Men et job nogle få timer om ugen – et såkaldt “småjob”hænger ikke på træerne. Derfor opretter kommunen nu en lønpulje til unge, der får et småjob i kommunen:

– Vi vil ansætte de unge rundt omkring i kommunen, hvor der er egnede småopgaver, der ikke bliver løst. Den unge vil, som alle andre, skulle til jobsamtale for at få stillingen. Selvfølgeligt med håndholdt hjælp fra jobrådgiverne i jobcentret, forklarer Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget. 

De unge oplever at klare sig selv

Idéen kommer fra jobcentret i Slagelse, hvor medarbejderne tilbyder de unge job i kommunes egne institutioner, men kun på et timetal der gør, at de får præcist samme løn, som de ellers ville få i ydelse. De unge får trænet deres sociale kompetencer, bliver en del af et arbejdsfællesskab, får erfaringer med et konkret job, oplever at få en løn og klare sig selv.

Erfaringen fra et småjob kan måske også hjælpe til, at den unge får øjnene op for en uddannelse.  Og forventningen er, at 75% af de unge går i uddannelse eller job uden støtte, når ansættelsesforløbet ophører.

Hvis de unge bliver i job eller uddannelse i gennemsnit tre måneder bagefter, vil besparelsen på uddannelseshjælp kunne finansiere sig selv.

FAKTA

De unges løn finansieres ved at flytte penge fra ydelsen “uddannelseshjælp” til en ny pulje for særlige småjob målrettet unge med behov for en særlig indsats for at kunne komme videre.