Roskilde kåret som guldkommune

Roskilde Kommune er udnævnt til Guldkommune af Forum for Mænds Sundhed.

For anden gang bliver Roskilde Kommune rost for sit arbejde med mænds sundhed ved at få den flotte titel som Guldkommune. Det er blandt andet projektet Mandefællesskaber, der gør Roskilde kvalificeret til en ‘mandecertificeret’ kommune, da den har ekstra fokus på mænds sundhed.
 

“Vi havde tidligere svært ved at tiltrække mændene til vores sundhedscenter. Derfor har vi siden 2017 arbejdet målrettet på at oprette tilbud, som særligt mændene har lyst til at deltage. Vi er rigtig glade for, at det bliver værdsat endnu engang” siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Netværk for mænd

Roskilde Kommune har haft mænds sundhed på dagsorden siden 2017. Blandt andet Mandefællesskaber – et tilbud for mænd over 60 år i sårbare livssituationer eller mænd, der savner et lokalt, mandligt netværk. Indsatsen opstod netop, fordi mændene ofte var underrepræsenteret blandt Sundhedscentrets deltagere i forhold til kvinderne.

Undersøgelser viste også, at mænd generelt har færre og svagere relation end kvinder, og derfor blev Mandefællesskaber oprettet med det formål om at forebygge ensomhed og mistrivsel.


I dag er Mandefællesskaber overgået til Røde Kors Roskilde, men samarbejdet fortsætter i tæt dialog med kommunens forebyggelseskonsulenter, der fortsat vil hjælpe med at opspore mænd til tilbuddet.

Ud over Mandefællesskaber har Kræftens Bekæmpelse lokalafdeling også et særligt netværk for mænd, der har eller har haft kræft, og Ældre Sagen Roskilde har igangsat et initiativ kaldet Herreværelset, som er en frokostklub for herrer over 60+.


Roskilde Kommune blev i 2018 også kåret som Guldkommune af Forum for Mænds Sundhed. For at opnå guld-titlen skal man som kommune have flere permanente indsatser, et permanent link til www.tjekdigselvmand.dk samt forskellige aktiviteter og events målrettet mænds sundhed.

FAKTA:

  • Roskilde Kommune er udnævnt som Guldkommune sammen med otte andre kommuner: Lyngby-Taarbæk, Guldborgsund, Haderslev, Sønderborg, Rebild, Silkeborg, Viborg og Aalborg.
          
  • Der er 13 Mandefællesskaber i Roskilde med over 80 mænd i alt i alderen 57-89 år.
     
  • Læs mere om Mandefællesskaber på roskilde.dk/mandefællesskaber