Spejderne i Viby hjælper børn i Rwanda

Spejderne i Viby hjælper med at få børn med handicap i skole i Rwanda

Engagement og kreativitet har været i spil under spejdernes indsamlingen til Spejderhjælpen. Ved Høstfesten i Viby i august, var der godt gang i salget af pandekagetoast og i søndags havde Klanspejderne arrangeret hygge i hytten for spejderne, hvor de solgte “guf-billet” med sodavand, doneret af Menu, og lækre popcorn, fra popcornmaskine lånt fra Ørsted Fisk og Golf. I slutningen af august havde junior-, tropsspejderne og Klanen besøg af en ung spejder, Ida Nørskov, som gennem Spejderhjælpen havde været i Rwanda og set hvordan projektet har gjort en stor forskel for flere børn. Med video, fortælling og lege blev spejderne klogere på, hvordan en skoledag kan være for børn med handicap i Rwanda.

Arbejdsomme spejdere fra 8 – 16 år i Viby har hjulpet familie og venner med alt fra rengøring, og oprydning, med at flytte fliser, bage kager og give massage. Mange har nydt godt af de hjælpsomme spejdere og de har samlet over 3000 kroner ind. Tak for jeres store indsats.

Derfor tjener spejderne penge ind

I dag går 90% af alle verdens børn i skole. Desværre gælder det ikke børn med handicap, og derfor gør Spejderhjælpen en særlig indsats for at få flere børn med handicap i skole i Rwanda. Det sker gennem projektet ”Uddannelse for alle”, som Spejderhjælpen samarbejder med Danske Handicaporganisationer (DH) om.

Det går pengene til

Med spejdernes indtjente penge vil flere børn med handicap få mulighed for at komme i skole. Udvalgte skoler i Rwanda bliver forbedret og gjort fysisk tilgængelige, lærere vil blive uddannet i inklusiv undervisning og skolekammerater, familie og lokalsamfund vil blive inviteret til dialog om at også børn med handicap har behov for at lege, have kammerater og deltage i sports- og fritidsaktiviteter.

Vi arbejder hele tiden på at udvikle et stærkt fællesskab i Spejderbevægelsen og give vores spejdere mulighed for et internationalt udsyn. Derfor er det positivt at vores spejdere kan være med til at indtjene penge og bakke op om en så vigtig sag.

Spejderhjælpener en fond. Fondens formål er at støtte projekter til fordel for nødlidende, syge og vanskeligt stillede børn både i Danmark, herunder Grønland, og uden for landets grænser. Spejderhjælpen består af Det Danske Spejderkorps, KFUM-spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig med tilsammen godt 60.000 medlemmer.
Danske Handicaporganisationer (DH) er en paraplyorganisation for 34 handicaporganisationer, der tilsammen har mere end 330.000 medlemmer og dækker alle typer handicap.
Du kan få yderligere information om Spejderhjælpen på www.spejderhjaelpen.dkeller om DH på www.handicap.dk.