Viby If i fuld gang efter genstart

Nu må der igen spilles kampe i Viby IF og drengene her går til den. Har du tjekket om dit hold er i gang igen?

Vi er glade for samfundets genåbning siger Dan Olsson, formand for Viby IF. Vi tror nemlig, at vi mennesker har et stort behov for, at være sammen og et af de bedste steder i Viby er netop i Idrætsforeningen.

Mange af vores sportsgrene er jo født udendørs, Cykling, Løb, Walk and Talk, Fodbold og Petanque, så de har længe været i gang – men nu er næsten alle andre sportsgrene også i gang. Gymnastik, Tennis og Team Ramsø håndbold. Fitnes volder os dog stadig problemer. Vi har jo ikke ansatte vi kan sætte i døren til at tjekke coronapas, så dér må vi indtil videre holde lukket. Til gengæld er der adgang til udendørs fitness , som børnene på billedet her har gang i.

Fuld gang i udendørs fitness

Svømning lider også stadig under det manglende vand, ikke bare i Viby, men også i Roskilde hvor genåbning af Roskilde Badet lader vente på sig og derfor presser svømmetiderne i de øvrige bassiner i kommunen.

Viby IF I konstant udvikling

Viby IF udvikler sig hele tiden og med tiden forklarer Dan Olsson. Her pr. 1. juli vil der ikke være noget der hedder Viby fodbold. Fremover hedder det VG-Fodbold, for Viby-og Gadstrup Fodbold. Det er netop godkendt i DBU og dermed er den sammenlægning vi har arbejdet på nogle år endelig afsluttet.

Og så kan vi afsløre at vi netop i disse dage arbejder med at montere kurve til Discgolf i Åparken og senere håber vi også at kunne få det meget populære Padel til byen. Vi arbejder på sagen for ingenting kommer jo gratis, så vi søger penge i diverse puljer og fonde og håber. Discgolf forventer vi står klar til indvielse efter sommerferien, Padel må vi nok vente lidt længere på, med mindre vi lige møder en mand med en papkasse.

Discgolf og Padel tænker du?

Discgolf adskiller sig fra almindelig golf på to væsentlige punkter. For det første er banens huller skiftet ud med kurve med kæder. For det andet er køller og bolde skiftet ud med specielt fremstillede frisbeer. Reglerne for Discgolf ligner dem til almindelig golf. Det går ud på at kaste frisbeerne i kurven fra en bestemt afstand, afhængig af ens handicap. Det ser nemt ud, men er sværere end man lige tror.

Padel blev tidligere kaldet padel tennis. Det er en sport, der bedst beskrives som 50% af det bedste fra andre ketcher – og batsportsgrene og 50% sjov, adrenalin, makkerskab og hyggeligt samvær. Sporten er let at komme i gang med og appellerer derfor til en bred gruppe af udøvere (unge, ældre, uøvede og handicappede). Padel spilles på en bane, der er omgivet af både glas og trådhegn. Begge dele bruges aktivt i spillet. Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs.