Besøgsrestriktioner på plejehjem er nu ophævet

Styrelsen for Patienssikkerhed har nu ophævet påbud i Roskilde Kommune, så der igen er mulighed for besøg på alle plejecentre.

Fra tirsdag den 23. februar er der ikke længere besøgsrestriktioner på Roskilde Kommunes plejehjem. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed meddelt Roskilde Kommune mandag eftermiddag.

Styrelsen har lagt vægt på, at 90 % af beboerne på plejecentrene i kommunen er færdigvaccinerede mod Covid-19 for mere end en uge siden. Det betyder, at vaccinen nu har fuld effekt.

Når der ikke længere er besøgsrestriktionerne, er der heller ikke nogen begrænsning på, hvor mange forskellige personer, der må komme på besøg i beboerens bolig. Dog skal forsamlingsforbuddet på fem personer stadig overholdes, ligesom besøgene skal foregå på en forsvarlig måde. Det betyder, at alle skal overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand, god håndhygiejne og brug af mundbind/visirer.

Pas fortsat på hinanden

Ophævelsen af besøgsrestriktionerne på kommunens plejecentre glæder udvalgsformand Morten Gjerskov:

“Det har så stor betydning for ens livskvalitet at kunne være sammen med dem, man holder af, så det er utrolig dejligt, at beboerne nu igen kan få besøg af familie og venner. Men vi skal huske at værne om den her forsigtige genåbning og passe på hinanden. Derfor håber jeg også, at pårørende vil lade sig corona-teste, inden de kommer på besøg.”

Selv om der nu er åbnet op på alle plejecentre, kan der stadig komme konkrete påbud om, at et enkelt plejecenter skal lukke ned for besøg, hvis der opstår smitte det pågældende sted.