Kabelnedgravning i gang

Der graves på livet løs langs Vibyvejen til Gadstrup. Det er datakabler til Microsofts nye Datacenter

I december 2020 meddelte Microsoft, at man havde til hensigt at bygge et datacenter i Danmark, der skal drives af 100% vedvarende energi, hvilket vil give danske kunder hurtigere adgang til Microsofts cloud, sikkerhed i verdensklasse og mulighed for at lagre data i landet. Regionen vil omfatte tre nye datacenterfaciliteter i Østsjælland.

Et af disse anlæg vil blive placeret i erhvervsområdet på Finervej, 4621 Gadstrup, Roskilde. Hovedentreprenør John Sisk & Son ApS har til hensigt at begynde mobiliseringen og vil forberede byggepladsen, påbegynde udgravningsarbejdet og fortsætte opførelsen af datacenteret fra foråret 2022.

Sammen med vores hovedentreprenør John Sisk og Son ApS vil vi tage alle nødvendige hensyn for at sikre, at miljøet og lokalsamfundet forstyrres mindst muligt i hele byggeperioden, som Roskilde Kommune har pålagt os.

Vi vil holde samfundet opdateret via dette websted med de seneste oplysninger. Vi opfordrer dig til at kigge på faktabladene og FAQ-sektionen, når du har specifikke spørgsmål. Vores projektteam vil være til rådighed for at hjælpe med at informere dig om projektet.