Naturens uge er i gang

Besøg udstillingen ‘Vores vilde vidunderlige natur’ og kom til Naturens Dag.

Fredag den 10. september kl. 9-11 i Folkeparken åbner vi DR’s fotoudstilling ‘Vores vilde vidunderlige natur’.

Her vil 4 skoleklasser deltage i et stjerneløb med fokus på biodiversitet. Posterne vil blandt andet være fotoudstillingen ‘Vores vilde vidunderlige natur’ og Danske Naturhistoriske Museers grønne container, som også står på stedet.
I en fotokonkurrence har danskerne i fællesskab og gennem billeder inspireret hinanden til nye naturoplevelser. Interessen for at være med i konkurrencen var overvældende, og fra april til september 2020 blev der indsendt i alt 23.217 bud på en vinder fra over 10.000 steder i vores natur.

Fotoudstillingen viser fotokonkurrencens 27 vinderbilleder fra hele landet. Alt sammen fotograferet af naturelskende danskere i løbet af 2020 – lige fra 23-årige Julie i Frederikshavn til 81-årige Benny i Ballerup.
Containeren fra Danske Naturhistoriske Museer er fyldt med spændende ting fra fem forskellige landskabstyper og genstande fra geologiens verden.
Danmarks Naturfredningsforening Roskilde, Roskilde Biblioteker og Roskilde Kommune står for åbningen, hvor åbningstalen holdes af formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.

Søndag den 12. september er det Naturens Dag, og her inviteres alle til biodiversitetsaktiviteter i Folkeparken kl. 13-16.
Der er oplevelser for hele familien. Vi tager på insektsafari og får tips og tricks til at få mere liv i haven. Du kan lære at slå med le og lave bille- og flagermusboer. Der vil være to forskellige foredrag med Michael Stoltze, biolog, Ph.d., forfatter og fotograf. Michael Stoltze er naturforkæmper og stærkt optage af sanselighed, sammenhænge, naturens møde med kulturen og alt det, naturen gør ved os på godt og ondt.
Fotoudstillingen fra DR med Vores vilde vidunderlige natur er der selvfølgelig stadigvæk sammen med containeren fra Danske Naturhistoriske Museer.
Sammen med Roskilde Kommune deltager disse foreninger: Danmarks Naturfredningsforening, Roskilde, Havementorerne, Roskilde Golfklub, Ung Energi. Borgmester Tomas Breddam holder åbningstalen kl. 13.