SFO-start udskydes

Det skal være trygt og rart at skifte fra børnehave til SFO. Derfor har Skole- og Børneudvalget netop besluttet, at de største børnehavebørn venter med at begynde i SFO.      
Normalt plejer afskedsfester og goddag-arrangementer at fylde meget for de største børnehavebørn og deres forældre i Roskilde Kommune. For i et helt almindeligt forår er 1. maj den dato, hvor de største børnehavebørn siger farvel til børnehaven og goddag til SFO’en og førskoletilværelsen. 
– Vi skal tænke på børnene i denne situation, og det er vigtigt, at overgangen mellem børnehave og SFO og skole bliver en god, tryg og spændende oplevelse. Som følge af coronaudbruddet vil et skift omkring 1. maj ske uden de sædvanlige traditioner, og det ønsker vi ikke for børnene, siger borgmester Tomas Breddam. Udskydelsen af SFO-start sker først og fremmest for at gøre skolestart lige så god for børn og forældre, som den ellers plejer at være. Med de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen ville det fx ikke være muligt for forældre at følge børnene på skiftedagen. Aftalen gælder for alle børn i kommunen, uanset om børnene går i en kommunal eller privat børnehave. Beslutningen får også konsekvenser for yngre børn, der skulle rykke op til børnehave, eller starte i dagtilbud, og for de børn, der skulle rykke fra SFO til klub: De yngste, som havde fået plads til dagtilbud 1. eller 15. maj, vil få besked om at indmeldelsen rykkes til 1. juni. Dagplejebørn, der skulle skifte til børnehave 1. maj, bliver i dagplejen. Børn, der skal skifte fra vuggestue til børnehave i samme børnehus, skifter til børnehave som planlagt. Børn, der skulle skifte fra SFO til klub, skifter tidligst 1. juni. Alle berørte forældre får direkte besked fra Roskilde Kommune i løbet af denne uge.